Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Dacian Cioloș face LISTA NEAGRĂ a televiziunilor: plângeri la CNA împotriva Antena 3 și RTV

inquamFOTO/Ilona Andrei
dacian ciolos parlament

Liderul USR, Dacian Cioloș, a anunțat că partidul pe care îl reprezintă o să depună plângeri la CNA împotriva posturilor de televiziune Antena 3 și România TV.

„Am văzut urmare la ce a fost la Mogoșoaia și demisii de onoare, dar apoi retragerea lor. Sper ca PNL și PMP să fie ferme în mesajele pe care vor să le transmită. Doresc să fac un apel la calm, să nu dăm apă la moară. Fac un apel și la instituțiile publice. Din păcate nu am văzut în ultimele zile acțiuni ferme din partea MAI, de descurajare a unor astfel de evenimente.

Legat de cazul de la Mogoșoaia am decis ca partid să depunem o plângere la la DNA împotriva felului în care au fost realizate expropierile acolo. Vineri când am fost să ne susținem colegii în Consiliul Local am avut ocazia să discutăm cu mai mulți cetățeni foarte supărați pe felul în care primăria a făcut acele expropieri. (...)

Am luat și câteva decizii. Au fost atacuri împotriva primarului Sectorului 1 în anumite emisiuni. Am decis să depunem sesizări la CNA pentru sancționarea România TV pentru campania de dezinformare și manipulare la adresa primarului Sectorului 1 Clotilde Armand. Am aflat că Armand ar fi arestată, între ghilimele, evident fără nicio dovadă. O știre falsă. Nu e prima dată când se fac astfel de afirmații false.

O altă sesizare tot vizând RTV prin care se afirmă că USR ar fi plătit sute de mii de euro pentru a amplifica scandalul plagiatului premierului Ciucă. Evident e o minciună. USR nu folosește bani și resurse financiare pentru a plăti televiziuni și difuzarea unor minciuni. Vom face sesizare la CNA împotriva unei asemenea informații false.

De asemenea, o să cerem sancționarea postului Antena 3, după  emisiunea Exces de putere, în care se încerca acreditarea cum că victima - colega noastră, consilieră la Mogoșoaia - ar fi fost de vină. Ceea ce s-a întâmplat vineri seara și felul în care moderatorii au interpretat e de neacceptat în opinia noastră. Vreau să fim foarte clari. Suntem un partid politic. E firesc într-o democrație să te critice lumea, dar de aici la minciuna la critică și fake news e un drum lung. Ce a fost în aceste emisiuni depășește limitele actului mediatic normal A fost un linșaj împortriva USR. În astfel de cazuri trebuie reacționat”, a spus Cioloș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.