Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Dacian Cioloș pleacă la Bruxelles: Îi aduce aminte lui Dan Barna că partidul a ajuns la momentul de care se temea

Inquam Photos / Octav Ganea
Dan Barna Dacian Ciolos

Doar 4 luni și jumătate a rezistat Dacian Cioloș la șefia USR! Cioloș a câștigat la mustață, la începutul lui octombrie 2021, funcția de lider suprem în Uniune, dar nu a rezistat, zice el, din cauza faptului că nu a primit colaborare din partea colegilor săi. El i-a amintit lui Dan Barna, marele său rival, că USR a ajuns exact la momentul despre care vorbea înainte de alegerile din septembrie, când a cerut ca niciunul dintre ei să nu candideze pentru funcția supremă în USR. Cioloș le-a precizat celor din USR că el are unde lucra, fiind europarlamentar.

Fostul premier a anunțat că nu are de gând să refacă PLUS, dar nu știe ce vor face colegii săi.

”Spuneam, înainte de alegeri, că ar fi bine ca niciunul dintre noi doi, eu și Dan Barna, să nu candideze. Iată, am ajuns aici cu o întârziere de câteva luni. Nu mai candidez la funcția de președinte, nu are niciun sens.Nu puterile mi-au lipsit mie, ci încrederea că putem colabora împreună. Puterea nu trebuie să o concentreze un singur om. Şi în USR nu cred că va reuşi nimeni, niciun om, nici din afară, să concentreze puterea şi de unul singur să ducă partidul într-o anumită direcţie. Dar fără încredere că putem colabora unii cu ceilalţi şi avem interese comune, fără acea încredere (...) va fi greu. Şi atunci când ai sistematic în Biroul Naţional un vot 14 - 11, asta arată că e acolo o falie care e greu de depăşit. Şi sper eu colegii mei să o poată depăşi. Nu sunt dezamăgit. Eu voi rămâne în partid, sper că voi avea receptivitate. Nu am de gând să refac PLUS. Pe mine nu mă face funcția.

Eu sunt europarlamentar, am un mandat de dus la sfârșit.”, a declarat Dacian Cioloș.

Citește și: USR Tineret face glume după demisia lui Dacian Cioloș: 'Și le-am tot zis de atâtea ori să meargă la consiliere de cuplu' (foto) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.