Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Dan Barna, despre PSD: 'Ne întâlnim frecvent. E un dialog care există'

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputaților Dan Barna

Vicepremierul Dan Barna a declarat luni la Digi24 că este nevoie de susţinerea tuturor partidelor pentru construcţia de autostrăzi în ţara noastră prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. În acest context, el a afirmat că sunt întâlniri „frecvente” cu PSD.

„Am văzut PSD aproape iresponsabil atacând acest program. (...) Nu e vorba de susţinerea PSD, este vorba de un mesaj aliniat al acestei ţări, prin toate vocile, eu îmi doresc să fie susţinerea întregului spectru politic şi asta e o necesitate pentru România", a spus Barna. „Ar ajuta România dacă măcar pe componenta aceasta am avea un mesaj foarte clar - România trebuie să facă autostrăzi", a adaugat vicepremierul USR PLUS.

Întrebat dacă liderii coaliţiei vor avea întâlniri cu cei de la PSD pentru a cere susţinere pe această componentă a PNRR, Barna a spus:

„Ne întâlnim frecvent. Suntem colegi în Parlament, e un dialog care există”.

„Bine, am văzut în seara asta un mesaj hilar, cu nu ştiu ce îşi imaginau ei că nu ştiu cine merge la ei pe scări. Cred că nu au înţeles spiritul sărbătorilor de Paşte şi încercau să transmită un mesaj, dar serios vorbind şi cu foarte multă responsabilitate, România trebuie să aibă un mesaj foarte sincron pe ceea ce înseamnă infrastructura rutieră pentru ca aceasta să se regăsească în forma finală şi mai ales suntem statul care cere cea mai mare alocare pe infrastructură rutieră. E clar că trebuie să avem o poziţie şi argumente foarte puternice. Argumentele de fond sunt clare - nu s-a reuşit construcţia autostrăzilor timp de 30 de ani, e o oportunitate acum pentru noi, e o prioritate de ţară asumată ca atare".

Comisia Europeană solicită ca autostrăzile care urmează să fie construite să aibă o componentă de mediu, cu păduri şi să fie dotate de-a lungul lor şi cu fibră optică, a menţionat vicepremierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.