Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Dan Barna îl împinge pe Dacian Cioloș în față: 'Ar putea să fie un premier foarte bun, la o mare diferență față de actualul premier'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Dacian Cioloș Dan Barna Ciolos Barna

Dan Barna, copreședintele USR PLUS, afirmă că partidul pe care îl conduce alături de Dacian Cioloș nu vrea doar plecarea lui Florin Cîțu din fruntea Guvernului, ci își condiționează eventuala revenire la guvernare de „un calendar de reforme din acelea din programul de guvernare, lucruri agreate care nu s-au întânplat”.

Deși Dacian Cioloș tocmai afirmase că nu dorește să fie din nou prim-ministru, Dan Barna consideră că această variantă ar fi una foarte bună, chiar dacă e improbabilă.

„Ar fi o variantă foarte bună pentru România și ar fi o variantă foarte bună pentru șansa de reforme pentru România. Dacian Cioloș ar putea să fie un premier foarte bun, la o mare diferență față de actualul premier. Însă văzând poziționarea președintelui, inclusiv din ziua Congresului PNL, sunt rezervat că un astfel de scenariu se va întâmpla. Dar da, dacă ni se va propune, dacă USR PLUS va primi o astfel de propunere, suntem acolo. Suntem gata să intrăm la guvernare cu premier și să facem lucrurile de care România are nevoie”, a declarat Dan Barna la B1 TV.

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a declarat că nu îşi pune problema să fie premier, deoarece are responsabilităţi în Parlamentul European, iar în cazul în care va câştiga preşedinţia USR PLUS doreşte să se ocupe de partid.

"Sunt multe variante cu premierul. Noi am spus că dacă PNL nu are altă variantă decât Florin Cîţu - şi cum noi nu putem lucra cu Florin Cîţu - noi suntem dispuşi să punem pe masă şi un premier. Eu nu am făcut-o la mişto, nu am făcut-o să glumesc. Important e să existe încredere între parteneri, că putem lucra în echipă. Pentru că posturi de responsabilitate politică şi în coaliţie sunt mai multe. Chiar dacă noi, să zicem, am avea premierul, sunt multe responsabilităţi şi de Senat şi Camera Deputaţilor, în Parlament. Şi Parlamentul are un rol esenţial în funcţionarea unei coaliţii, nu doar guvernul. (...) Am fost premier, dar acum nu îmi pun problema asta, nu. Eu am responsabilităţi în Parlamentul European, am un mandat acolo. Acum am candidat şi la preşedinţia partidului şi dacă voi câştiga mă voi ocupa de partid. Deci nu e vorba despre mine aici", a spus Cioloş pentru Europa FM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.