Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Daniel Fenechiu pune degetul pe rana celor de la USR, PSD și AUR: 'Cîțu a tăiat sinecurile. A pus Guvernul la muncă'

YouTube
Daniel Fenechiu

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, se arată siderat de faptul că cei de la USR merg în echipa celor de la PSD și AUR pentru votul moțiunii de cenzură. El susține că opoziția este alimentată de ura pe care o are față de Florin Cîțu.

„Constat că există o coaliție împotriva oamenilor care și-au asumat guvernarea. A apărut o coaliție care în public spun că nu au nimic în comun, oameni care nu ne spun ce vor mâine. Ne întrebăm ce-i unește pe acești oameni? Acest Guvern nu doar că și-a asumat riscul guvernării, dar care declară ferm că vrem în continuare să guvernăm, că nu vrem să lăsăm țara de izbeliște, în care avem creșteri la energie și avem probleme.

Păi asta e soluția? Să blocați țara? Să fie alegeri anticipate? Aș fi înțeles dacă ați fi spus că aveți un proiect, ca românii să vadă ceva. Pe voi vă unește ceva: ura față de Florin Cîțu. El nu s-a ascuns în spatele unor platoșe, a pus Guvernul la muncă, a tăiat sinecurile... afectează interesele PSD, ale AUR și constat că și ale celor de la USR.

Pot vota colegii de la USR că românii au vândut iluzii la kilometru? Asta e poziția USR? În 10 august erau în piață. Totul s-a stricat când premierul a considerat că un ministru era un incompeent? Puteți vota cu sufletul deschis că motivul pentru are votați care este? Cred că nu puteți da un răspuns. Românii v-au votat ca să susțineți o moțiune alături de PSD? Asta este cartea dvs. de vizită?

Are legătură cu niște orgolii, care n-au ce căuta în politică. E o situație de analiză, de responsabilitate. Eu cred că nu vă reprezintă. Pot să înțeleg supărarea și frustrarea. Dacă azi alegeți să fiți alături de PSD și AUR, e o alegere care o să vă afecteze pe termen lung.

Adoptarea unei moțiuni e un act de iresponsabilitate, de majoră iresponsablitate. N-am văzut nicio opinie că vor să guverneze. Am văzut o demagogie pură, oameni care s-au ferit să se prounțe direct”, a spus Daniel Fenechiu.

Textul moțiunii poate fi citit integral AICI!

Parlamentul dezbate și votează, marți, moțiunea de cenzură inițiată de PSD. USR și AUR au anunțat că votul lor va fi „pentru”. La nivel declarativ, 280 de senatori și deputați vor vota pentru demiterea Guvernului Cîțu.

PSD a depus săptămâna trecută moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”. Și parlamentarii USR PLUS și AUR au făcut un demers asemănător, însă a fost atacat la CCR. Membrii Birourilor Permanente au decis că moțiunea de cenzură a USR -AUR va fi dezbătută și votată după publicarea motivării Curții Constituționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.