Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Daniel Florea somează Guvernul, după ce a blocat un proiect de 1,8 miliarde de euro:'Guvernul cinic, laş, incompetent, mincinos şi hoţ al PNL să o revoce'

Captura facebook
Daniel Florea

Primarul social-democrat al Sectorului 5, Daniel Florea, a adresat, duminică, o ''somaţie publică'' Executivului de a revoca hotărârea de guvern prin care a luat "samavolnic, ilegal şi neconstituţional" din administrarea Consiliului Sector 5 "110 hectare de teren" şi le-a trecut în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.

"Aş vrea să încep prin a soma public Guvernul cinic, laş, incompetent, mincinos şi hoţ al PNL să revoce hotărârea de guvern prin care a luat samavolnic, ilegal şi neconstituţional, în totalitate, din administrarea Sectorului 5 110 hectare de teren pe care se dezvoltă cel mai mare proiect de regenerare urbană şi de dezvoltare urbană din Europa Centrală şi de Est din ultimii 30 de ani. Valoarea proiectului este de 1,8 miliarde de euro şi întreaga strategie este făcută în colaborare cu Banca Mondială.

Citește și: Tudorel Toader, atac fără precedent la Olguța Vasilescu! Cum s-ar fi opus fosta șefă a Muncii transpunerii Directivei privind spălarea banilor

Avem un parteneriat semnat în martie 2018. Unul dintre punctele parteneriatului este exact dezvoltarea zonei Antiaeriană și transformarea acesteia într-un pol de dezvoltare cu locuințe, cu sală polivalentă, cu maternitate, cu bazin olimpic de înot, cu clădiri de birouri și cu un drum care este prima parte a Inelului median de circulație a Capitalei.

Acest proiect a fost prezentat de noi, împreună cu Banca Mondială, cu Camera de Comerț Româno-Germană, cu BERD, la cele mai mari târguri imobiliare de profil, la MIPIM Cannes, Franța, și la EXPO REAL Munchen, în Germania. În ultimii doi ani, el a atras foarte mulți investitori și finanțatori. În momentul în care trebuia implementat a fost oprit total ilegal de către Guvern. Mai mult decât atât, aș vrea în partea a doua să mă refer la faptul că domnul președinte a atacat drept neconstituțională o lege prin care 7,4 kilometri liniari de cale ferată dezafectată, plină în acest moment de gunoaie, de șobolani și de ambrozie, aflată în administrarea Ministerului Transporturilor și a CFR, ar fi urmat să treacă și să o transformăm într-un bulevard cu patru benzi și cu tramvai, pentru a putea să regenerăm toată zona Ferentari.

Citește și: Marcel Vela face schimbări majore! Ordin privind preschimbarea permiselor eliberate de alte state

Acest proiect era în practică şi ne-am bătut noi singuri joc de el. Îl rog pe domnul preşedinte Iohannis să mă primească în audienţă şi mai ales să nu dea jos haina imparţialităţii. (..) Eu o să mă bat în instanţă, am făcut deja toată documentaţia, luni voi depune la Curtea de Apel la secţia de contencios atacarea Hotărârii de Guvern, voi depune la instanţa civilă să ne dea banii înapoi pentru că sunt milioane de euro pe care le-am cheltuit şi toată această documentaţie a costat şi timp şi bani şi voi face şi o sesizare către Avocatul Poporului pentru a ataca la CCR Hotărârea de Guvern. O să mă bat cu ei cât va fi nevoie, o să-i bat.", a declarat Florea într-o conferinţă de presă la sediul PSD.

Primarul Sectorului 5 susţine că terenul se află în zona Măgurele şi că pentru acesta există Plan Urbanistic Zonal pentru construirea unui drum, a peste 14.000 de locuinţe pentru tineri, dar şi că există de ani de zile aprobarea pentru ridicarea în zonă a unei maternităţi, a unei săli polivalente, a unui bazin olimpic de înot iar pe 50 de hectare ar urma să fie amenajat un parc, al doilea ca mărime din Capitală, după Herăstrău. În plus, Florea acuză că Ministerul Apărării, care a primit în administrare terenul, nu poate folosi pentru dezvoltare şi că mai are în zonă teren pe care nu a făcut nimic.

Citește și: Nelu Tătaru pune cruce informațiilor alarmante: Se va întâmpla în două săptămâni

”În acest moment, Ministerul Apărării, care deţine restul terenului, încă aproximativ 300 de hectare, care este absolut gol, nu a făcut nimic pe aceste terenuri, schimb ni l-a luat nouă pe ăsta care are cu el gata drum şi aprobări pentru locuinţe, sală polivalentă, maternitate, bazin olimpic de înot. Ce nevoie avea de suta noastră de hectare dacă pe 300 ale lor nu au făcut nimic? Făceam un oraş în oraş (...) începusem implementarea lui. S-a ales praful de locuinţe pentru 40.000 de oameni, s-a ales praful de inelul median al capitalei, s-a ales praful de maternitate de bazin olimpic, de parc de 50 de hectare. (...) în acest moment au furat 60 de milioane de euro care ar fi trebuit să vină anual din impozite şi taxe către bugetul sectorului 5, au furat un drum şi practic timpul oamenilor, au furat bani care au fost investiţi până acum au furat locuinţele tinerilor, au furat dreptul la un mediu sănătos- acel parc de 50 de hectare, a furat şansa a dezvoltare a 20.000 de oameni din zona respectivă care trăiesc sub nivelul sărăciei”, a afirmat Daniel Florea.

Citește și: Tudorel Toader, atac fără precedent la Olguța Vasilescu! Cum s-ar fi opus fosta șefă a Muncii transpunerii Directivei privind spălarea banilor

Edilul a explicat că ”în maxim patru ani ar fi fost gata” proiectul.

”Au intrat într-o campanie electoral devastatoare pentru administraţia locală”, a mai spus Florea.

Întrebat cât s-a cheltuit pentru acest proect, Daniel Florea a spus ”cam 8 milioane de lei cu siguranţă”.

Citește și: Marcel Vela face schimbări majore! Ordin privind preschimbarea permiselor eliberate de alte state

”Cred că depăşim 2 milioane de euro numai din studii, Banca Mondială, toate aceste lucruri pe care le-am promovat, fără să pune la socoteală toate chestiile pe care le-am făcut cu aparatul propriu, pentru că multe dintre lucrurile acestea au fost făcute, ca să minimizăm cheltuielile, cu aparatul propriu al Primăriei”, a afirmat edilul.

Florea a precizat că sunt ”mari investitori” internaţionali şi companii recunoscute care s-au arătat interesaţi de acest proiect care ar fi urmat să se dezvolte în baza unui parteneriat public-privat supervizat de BERD.

Citește și: Nelu Tătaru pune cruce informațiilor alarmante: Se va întâmpla în două săptămâni

Guvernul a decis, printr-o hotărâre, trecerea din administrarea Consiliului Local al Primăriei Sector 5 în cea a Ministerului Apărării Naţionale (MApN) a unei suprafeţe de 87 de hectare de teren amplasat în zona Ghencea, a anunţat, joi, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

"În această şedinţă de guvern a fost aprobat un proiect de hotărâre pentru revocarea dreptului de administrare de către Consiliul Local al Sectorului 5 al municipiului Bucureşti asupra unei suprafeţe de 87 de hectare şi constituirea dreptului de administrare pentru această suprafaţă către MApN. Este vorba despre un proiect imobiliar aprobat printr-o HG în 2015 în cartierul Ghencea din Bucureşti, în suprafaţă de 87 de hectare. La vremea respectivă, autorităţile s-au angajat că vor dezvolta un proiect imobiliar din care aproximativ 50% dintre locuinţe vor reveni angajaţilor din structurile MApN, angajaţilor din structurile de apărare. Din 2015 până-n prezent proiectul nu a avansat, dimpotrivă, a fost realizat un singur studiu de fezabilitate, pentru aproximativ 24 de locuinţe pentru angajaţii Primăriei Sectorului 5", a declarat Ionel Dancă la finalul şedinţei de guvern.

Citește și: Tudorel Toader, atac fără precedent la Olguța Vasilescu! Cum s-ar fi opus fosta șefă a Muncii transpunerii Directivei privind spălarea banilor

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.