Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Demonstraţie artistică marca Bansky pe străzile Veneţiei: Cu ce i-a surprins pe trecători misteriosul pictor

Artistul britanic Banksy a realizat o reprezentaţie artistică la Veneţia (Italia) dându-se drept pictor şi instalând pe stradă mai multe pânze care la final au format un uriaş pachebot croindu-şi drum prin multitudinea de gondole în Oraşului Canalelor, relatează EFE, potrivit agerpres.ro.

Misteriosul artist britanic, a cărui identitate nu se cunoaşte, a postat un videoclip pe reţelele de socializare în care este văzut purtând o pălărie şi un fular care îi acoperă faţa, în timp ce îşi prezintă pe stradă creaţia intitulată "Venice in oil".

Citește și: Rareș Bogdan atacă dur Guvernul:’Mâncăm o șaorma, nu luăm autobuze turcești de tip cratiță’

După ce a instalat mai multe pânze în ulei, tablourile au format în final imaginea unui enorm vas de croazieră în faţa Veneţiei, iar artistul s-a aşezat să citească ziarul în aşteptarea clienţilor.

Este vorba de o reprezentaţie prin care artistul a dorit să sprijine denunţurile realizate de mai multe asociaţii de cetăţeni şi ecologiste care luptă pentru a evita ca ambarcaţiunile de dimensiuni mari să ajungă în oraş.

Citește și: Victor Ponta aruncă-n aer o viitoare alianță: Nu vom susține o asemenea formulă

La sfârşitul clipului se vede cum poliţia municipală îi cere să-şi retragă pânzele, pentru care nu primise aprobare, iar misteriosul pictor pleacă trăgând după el căruciorul cu tablouri.

Videoclipul ar fi fost înregistrat în zilele de inaugurare a Bienalei de Artă de la Veneţia 2019, iar în mesajul postat pe reţelele de socializare artistul deplânge că, deşi a coincis cu "unul dintre cele mai prestigioase evenimente de artă din lume", nu a fost invitat să participe.

Citește și: PSD își joacă ultimele cărți- Ce se va construi în România

În urmă cu câteva zile a apărut o pictură murală în cartierul Dorsoduro din Veneţia care reprezintă un copil, probabil un imigrant, îmbrăcat cu vestă de salvare şi ţinând în mână o torţă care împrăştie fum roz, iar mass-media italiene au informat că s-ar putea să fie o lucrare a lui Banksy.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.