Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Descoperire uluitoare în Peru: arheologii au scos la lumină o mumie veche de 3.000 de ani

ltn.com.tw
mumie sirena

Arheologii din Peru au descoperit în Lima o mumie cu o vechime de circa 3.000 de ani, cea mai recentă descoperire datând din perioada precolumbiană în această ţară din America de Sud, potrivit unui anunţ făcut miercuri de oamenii de ştiinţă, informează Reuters.

O echipă formată din studenţi de la Universitatea San Marcos şi cercetători a descoperit iniţial fragmente din părul şi craniul mumiei înfăşurate într-un înveliş din bumbac, după care au dezgropat şi restul mumiei, potrivit Agerpres.

Mumia datează probabil din timpul culturii Manchay, care s-a dezvoltat în văile din Lima între anii 1500 î.e.n - 1000 î.e.n., a precizat arheologul Miguel Aguilar, şi a fost asociată cu construcţia templelor în formă de U, care indicau către răsărit.

Persoana ''a fost lăsată sau oferită (ca sacrificiu) în ultima fază a construcţiei acestui templu'', a spus Aguilar. ''Are o vechime de aproximativ 3.000 de ani''.

Arheologii au descoperit şi alte obiecte îngropate lângă trup, cum ar fi porumb, frunze şi seminţe de coca, despre care se crede că făceau de asemenea parte din ofrandă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.