Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Devenit faimos pentru că traversat singur Atlanticul de 3 ori, un caiacist a murit după ce și-a îndeplinit un mare vis: a urcat pe Kilimanjaro

lumanare doliu

Caiacistul polonez Aleksander Doba, în vârstă de 74 de ani, faimos pentru că a traversat Atlanticul de trei ori singur, ultima dată în urmă cu patru ani, a murit după ce a urcat pe Kilimanjaro, a anunţat marţi familia sa, potrivit AFP.

"Cu regret profund vă informăm că marele caiacist Aleksander Doba a încetat din viaţă pe 22 februarie. A murit aşa cum moare un călător, atingând cel mai înalt vârf al Africii - Kilimanjaro, făcându-şi visele să devină realitate", a scris familia sa pe pagina sa oficială de Facebook.

Citește și: ‘La vremuri noi, tot noi!’ Pensionari din Ministerul de Interne, ‘unși’ directori de Clotilde Armand și Ciprian Ciucu

Potrivit relatărilor din presă, aventurierul a murit după ce a urcat pe cel mai înalt vârf al Africii, Kilimanjaro (5.891,8 metri). Cu puţin timp înainte de coborâre, el şi-a pierdut cunoştinţa şi nu şi-a mai recăpătat-o în pofida eforturilor de resuscitare.

Uşor de recunoscut cu legendara sa barbă albă şi privirea plină de energie, acest inginer pensionar a devenit celebru după ce a traversat singur şi fără asistenţă Atlanticul de trei ori.

Prima traversare l-a condus de la Dakar la Acarau, în Brazilia, între octombrie 2010 şi februarie 2011, iar a doua de la Lisabona la Port Canaveral, în Florida, între octombrie 2013 şi aprilie 2014.

În timpul celui de-al treilea periplu, care l-a dus de pe coasta de est a Statelor Unite până pe coastele franceze, Doba a parcurs prin forţa braţelor 6.680 de kilometri în 111 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.