Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Dezbateri aprinse în Senat: Tăriceanu i-a enervat pe PSD-iști și s-a declarat stupefiat de prima decizie majoră a lui Florin Cîțu

Facebook
tariceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, le-a adus reproșuri luni, în plenul Senatului, atât social-democraților cât și liberalilor, la dezbaterile pe marginea moțiunii simple prin care PSD cere demisia ministrului Finanțelor, Florin Cîțu.

UPDATE - A trecut moțiunea simplă împotriva lui Florin Cîțu: PSD a dat o lovitură de proporții în Senat

Tăriceanu a spus că deja în august, când ALDE era încă la guvernare, deficitul bugetar era de 3,9%, astfel că PSD ar fi trebuit să aibă anumite rezerve în depunerea moțiunii. „Va readuc aminte ca anul acesta deja se ridicau semne serioase de intrebare si cele mai sumbre previziuni, din pacate, au fost depasite”, le-a mai transmis Tăriceanu PSD-istilor. Din sală au fost vociferări.

Liderul ALDE a adaugat insa ca desi Florin Cîțu este „chemat sa dea socoteala cam devreme”, totusi i-a atras atentia acestuia ca „trebuie sa cantareasca fiecare cuvintel pe care il spune, sa ia exemplu de la guvernatorul BNR, stie ca fiecare cuvant poate sa provoace un cutremur”.

„Pun o întrebare foarte simplă, domnule ministru, știți foarte bine, probabil, adagio celebru din franceză „Trop d'impôt tue l'impôt”, adică prea multe impozite omoară impozitul, adică în loc să aduci bani mai mulți, aduci mai puțini, dar dumneavoastră ce ați făcut? Prima măsură pe care ați luat-o mine m-a stupefiat, în condițiile în care bugetul e atât de stresat, s-a luat o măsură super generoasă, anularea supraaccizei la carburanți, o gaură frumușică în plus la buget față de situația proastă în care ne găsim. Nu cred că e cea mai potrivită măsură care trebuia luată, aștept multă responsabilitate, nu numai în ceea ce privește construirea bugetului, ci și în ceea ce înseamnă politicile fiscale”, a zis Tariceanu.

El le-a recomandat le recomand colegilor mei sa nu voteze motiunea simpla.

Citește și: Raed Arafat amenință că pleacă din România. Fondatorul SMURD: Pentru ce am făcut în țara asta, dacă vor să mă demită, să mă demită onorabil .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.