Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Dezbaterile la proiectul privind carantinarea şi izolarea, reluate în Comisia juridică

www.romanialibera.ro
Comisia Juridica

Comisia juridică de numiri, disciplină, imunităţi şi validări s-a reunit din nou, luni, pentru a dezbate proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.

Şedinţa a început în jurul orei 16,30.

Proiectul a fost adoptat joi seara de Camera Deputaţilor şi dezbătut vineri de senatorii jurişti, care au adoptat mai multe amendamente tehnice. Sâmbătă, Comisia juridică a decis, la solicitarea reprezentanţilor PSD, amânarea până luni a dezbaterilor.

Social-democraţii a avut luni o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional pe tema proiectului de lege, la finalul căreia preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a criticat proiectul afirmând că "este o lege proastă", dar şi absenţa de la dezbateri a ministrului Sănătăţii.

El a declarat că social-democraţii vor vota în Senat proiectul de lege privind carantinarea şi izolarea atunci când premierul şi ministrul Sănătăţii se vor prezenta în Parlament să lămurească aspectele nelămurite din acest proiect.

"Legea înaintată de către Guvernul Orban este o lege proastă aşa cum a fost prezentată în Camera Deputaţilor, iar acum, în Senat, Senatul fiind forul decizional. (...) O să continuăm la Senat dezbaterile, atât cu CSM, cât şi cu organizaţiile care luptă pentru drepturi şi libertăţi. Nu putem accepta această lege şi nu putem vota această lege. (...) Legea, cum a fost înaintată de Guvern către Parlament, nu a avut avizul Ministerului Justiţiei. (...) Nu se va vota legea în Senat până când primul-ministru şi ministrul Sănătăţii nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuţie în acest moment", a afirmat Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.