Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Dezvăluiri EXPLOZIVE: De ce a fost creat UNPR. Ponta pleacă în maxim o lună-două

exclusiv

Dezvăluiri de senzație făcute de un politician care de 25 de ani e în politica la vârf. În cadrul unui interviu pentru STIRIPESURSE.RO Marian Vanghelie susține că UNPR-ul a fost creat doar pentru șantajarea PSD de către Victor Ponta. El dă detalii despre cum parlamentarii care doreau să treacă la PSD erau îndrumați de conducere partidului la UNPR.

Tot Vanghelie ne anunță că Victor Ponta vă fi forțat să plece de la Palatul Victoria în maxim ”o lună-două”.

****

Urmăriți mai jos PARTEA III a interviului dat de Marian Vanghelie pentru STIRIPESURSE.RO:

____

Dar premierul ori de câte ori poate anunță că mai dă la o categorie, că mai dă la alta, că le dă la pensionari...

Asta dă Ponta așa individual sperând că o să-i încurce pe cei care vin la guvernare. Nici nu îl interesează pe Victor Ponta ce va fi după, că va pleca, că va veni stânga sau dreapta. Pe el îl interesează ca să rămână într-o formă sau alta, lumea să nu îl perceapă că a plecat în Duba după ce a pierdut alegerile, lumea să nu îl perceapă cu toate greșelile pe care le-a făcut și să rămână cu Totuși ne-a dat ceva, dar nu are nici o legătură cu vreo analiză economică ci pur și simplu ca să demonstreze că cei care vor veni nu au putut să facă ce a făcut el. Ăta e un joc din asta puțin rahitic.

Și atunci PSD-ul cum îl vedeți anul viitor?

Rău.

E an electoral.

Destul de rău, din păcate.  Credeți că or să aibă chef să muncească oamenii pe toate lucrurile astea care se întâmplă astăzi în PSD? Doamne... Păi ce să vă spun?. Vă spun că am vorbit, că dacă tot stau acasă vorbesc și eu la telefon, am vorbit începând de la Covasna și Harghita până la București cu membri normali, cu vicepreședinți, cu vicereședinți de organizații de femei, cu vicepreședinți de la organizații de tineret, nu neaparat cu oameni cu funcții, dar acest partid s-a bazat pe o structură foarte mare în teritoriu, nu s-a bazat doar pe o categorie de oameni.

Nici nu mai știm ce ne interesează.. intelectuali nu prea mai avem, lideri cu carismă am înțeles de la domnul Dragnea că nu mai are nevoie de ei, oameni care să se lupte pentru anumite principii nu mai avem nevoie de ei.

Înțeleg că vrea un armistițiu pe 20 de ani, el ales pe viață la PSD și să aibă doalog cu cei care sunt la putere sau în opoziție.

 

Citește și:

VIDEO Vanghelie: Ce se întâmplă acum în PSD e o GOLĂNEALĂ. Dragnea va avea o soartă tristă

VIDEO Marian Vanghelie: Ponta și Oprea au făcut dosare unor colegi. Dragnea conduce infantil


Ce ar ascunde armistițiul acesta?

Am spus că nu vreau să vorbesc depsre lucrurile rele. Acest armistițiu este o încercare de ași rezolva problemele personale. Deci noi nu mai avem lideri care se bat pentru animite principii și pentru anumite valori pentru această țară, totul este cum scap mâine eu.

Ce-l mână în luptă pe el?

Problemele personale. Nu e neapart rău în sine că cauți să își rezolvi o serie de probleme pentru că și alea p ot fi discutate că au fost făcute în anumite feluri și aici pot să fiu alături de Liviu Dragnea în dosarul lui, ca să vedeți că am puterea să spun că nu e totul negru, dar nu pot să fiu de acord cu mizeria pe care o crează în interiorul partidului din păcate punând pe cine vrea el și nelăsând pe oameni să candideze.

Mie îmi pare rău și vă aduceți minte și dumneavoastră ce se întâmpla acum 5 ani, acum 10 ani, acum 15 ani în interiorul partidului că în continuu erau discuții cu toți liderii din partid au fost discuții. Deci nu se putea finaliza discuțiipe pentru un congres cu Așa vreau eu!, cu acei lideri care erau la vremea respectivă și aveau capacitatea să depășească inclusiv interesel lor și orgoliile lor.

Și în condițiile astea Victor Ponta se mai poate baza pe partid?

Eu cred că maxim într-o lună maxim 2 luni Victor Ponta va fi în prima fază așa cum să vă spun o mică istorie și apoi ceva de care lumea nici nu își va mai aduce aminte de el.

Pleacă sau...

Cred că pleacă de peste tot. Eu cred că pleacă el singur până la urmă pur și simplu. Partidul nu-l mai vrea pe Victor Ponta.  Astazi indiferent de ce face Liviu Dragnea partidul că nu are ce face va încerca să fie alături de el pe anumite lucruri, dar are susținere totală vis-a-vis de deciziile pe care dorește să le ia în Guvernul României și în încercarea de a se schimba acest guvern.

Din acest punct de vedere sunt de acord cu el și aici dacă ar depinde de mine îi dau toată susținerea și credibilitatea pentru că trebuie schimbat ce este astăzi în guvernul Victor Ponta. Trebuie pus un guvern bun și de stânga care să mai facă câte ceva dacă vor să facă ceva la alegeri.

Dar PSD poate să pună singur un guvern în continuare? Sau să întreb altfel – a mai fost PSD-ul vreodată în istorie lui, pentru că ați fost de mult acolo în față, să stea la remorca unui partid și o spun direct, să stea la remorca UNPR-ului? Adică... poate fi condiționat în condițiile în care Dragnea tot timpul spune că noi vom fi vioara I și nu vom accepta condiționările?

PSD-ul în timp nu a fost niciodată la remorca nici unui partid atât timp cât au avut niște lideri care au condus acest partid. Și nu neaparat că era, erau oameni deștepți, doar nu neaparat că erau doar deștepți  ci pur și simplu că astea erau niște reguli care se întâmplă în toată lumea civilizată.

Anomaliile pe care le-a creat Victor Ponta în interiorul PSD de a încerca ca oameni care au venit să se înscrie la PSD  parlamentarii, de la PPDD și de la alte partide îi trimitea la UNPR pentru ca el să țină PSD într-un joc că dacă eu nu mai sunt prim-ministru UNPR-ul pleacă, că Gabriel pleacă de la guvernare, ăsta a fost un joc în care nu și-a dat seama că astăzi a creat acest UNPR care este artificial.

Îmi spuneți că era o operațiune a lui Victor Ponta creația UNPR?

NU, Victor Ponta l-a susținut și l-a întărit, adică de la 30 și ceva de parlamentari a ajuns la 50 și ceva de parlamentari.

Și funcționa în felul ăsta... Luăm oameni...

Da, oamenii veneau la PSD să se înscrie și el ne spune Nu, nu, nu – ăștia se duc la UNPR, nu avem noi nevoie de ei. Deci noi aveam nevoie de o majoritate să conducem, să câștigăm din nou alegerile și să luăm și a II-a guvernare, nu aveam nevoie. Că era mult mai ușor să țină lucrurile în mână cu Gabriel Oprea. De altfel se știe relația lor, unul e naș și unul e fin și nici nu vreau să intru în detalii. Aici am ajuns.

Păi nu vedeți că astăzi UNPR-ul vorbește mai cu putere decât vorbește PSD-ul, UNPR-ul pune condiții, UNPR-ul face nu știu ce, UNPR-ul face nu știu cum prin jocurile care există și prin tot ce se întâmplă, datorită slăbiciunii primului ministru și indirect a partidului.

 

Ați mai vorbit cu Liviu Dragnea?

Nu am vorbit nici cu Liviu Dragnea și nici cu Victor Ponta pentru că nu mă interesează. Pe mine mă interesează și imi pare rău de ce se întâmplă cu PSD.

Văd că vorbiți cu atâta suflet de PSD, vă întoarceți înapoi?

Nu mă interesează nici să mă întorc înapoi. Nu, nu, dar dacă ai lucrat undeva 25 de ani la o instituție nu ai cum să nu vorbești cu patos și să te doară când vezi că nu e bine. Mi-aș dori să vină un lider și lucrurile să fie foarte bine pentru PSD fără mine. Nu are legătură cu persoana mea, dar ceea ce crează azi PSD-ul , aceste formule nedemocratice mă sperie pentru că fiind cel mai mare partid e clar că vom avea o problemă în România, e clar că vom avea o problemă de democrație.

Vorbim de statul de drept și cum să vorbim de problemele care sunt în justiție atâta timp cât tu care esti lider, liderul celui mai mare partid, tu creezi nedreptăți în interiorul tău , tu creezi reguli prin nedreptăți.

Atunci cum să vorbești? Când e vorba de tine vrei o justiție corectă și vrei principii corecte, dar când vorbești de ceilalți și de o structură de câteva sute de mii de oameni creezi niște nedreptăți și niste formule care își sunt avantajoase doar ție și își bați joc de toți ceilalți, doar pe principiul că dacă vorbești te dau afară.

Dar nu ați spus că Victor Ponta crease Statutul pentru el și a picat la Dragnea? Sau erau înțeleși?

Da, da. Nu s-au înțeles. Victor Ponta încerca să îl ironizeze pe Mircea Geoană la vremea respectivă spunând că președintele va fi ales de toți membrii de partid. Haideți că am o experiențp de 25 de ani în PSD, mai sunt oameni acolo dar nu foarte mulți care pot să vă spună de la început până la sfârșit cum stau lucrurile, care pot să vă spune la alegerile în care cu calculatorul am ales parlamentarii, care pot să vă spun cum a fost la numărătoarea voturilor când a plecat Meleșcanu, care pot să vă spun ce vreți dumneavoastră despre PSD. Am fost participant de 25 de ani, de o viață. Am fost acolo, am fost în comisia de numărătoare a voturilor, am fost participant în comisie de organizare, am fost la organizare, am existat în toată această perioadă... ați înțeles? Pe mine nu mă poate păcăli nimeni în materie de ce se întâmplă n PSD.

Urmează Partea V din interviul cu Marian Vanghelie - DEZVĂLUIRI despre cum se acționează în aceste zile în Parlament pentru o nouă majoritate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.