Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Dodon acuză că a fost chinuit în izolator: Dosar politic la comanda Maiei Sandu, procurori ghidați de Ambasada SUA

Deschide.md
Igor Dodon

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost plasat în arest la domiciliul pentru 30 de zile, dar procurorii au anunțat că vor contesta decizia magistraților. Cumnatul ui Dodon a primit arestare preventivă.

Bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită, Dodon susține că dosarul este unul făcut la comandă politică, iar Ambasada SUA ar fi implicată.

„Consider acest dosar politic, la comanda doamnei Maia Sandu, care imediat după ce a intrat în funcție în decembrie 2020, la începutul lui ianuarie a cerut procurorului general să-mi deschidă mie dosar penal să mă pună la pușcărie. De acest caz se ocupă 53 de procurori și ofițeri. Niciun politician din Republica Moldova, în cei 30 de ani de independență, nu a fost așa persecutat politic. Nu se ocupă nimeni de furtul miliardului, nu a stat nimeni în pușcărie pe dosar pe furtul miliardului. Eu am stat ultimele trei zile în izolator la poliție. Este un grup de trei procurori care conduce acest dosar - este vorba de domnul Bulat, domnul Compan și probabil domnul Morari. Toți trei sunt ghidați de Ambasada SUA, cu acceptul Maiei Sandu. Dosar politic cu scopul de a neutraliza opoziția”, a declarat Dodon, la ieșirea din izolator.

Igor Dodon respinge acuzațiile de trădare de patrie și arată spre actuala guvernare a Republicii Moldova, care ar fi umplut țara de consilieri străini.

„Este straniu și josnic să mă învinuiască de trădare de patrie acei care, la această etapă, au umplut toate instituțiile de stat cu consilieri străini - români, americani, nemți care controlează toate instituțiile. Inclusiv la instituția prezidențială sunt câteva zeci de consilieri străini plătiți din afara țării. Este cinic să vorbești de trădare de patrie să mă învinuiești pe mine din partea celor care au adus polițiști străini să controleze mașinile pe drumurile noastre. Au adus soldați înarmați străini care ne păzesc frontierele. Chiamă NATO încoace și vrea să ia armament de la americani și de la Marea Britanie. Și ăștia mă învinuiesc pe mine de trădare de patrie. Toate învinuirile de îmbogățire ilicită pot fi făcute în legătură cu fiecare dintre voi. Declar că nu am nimic pe mine sau pe persoane interpuse în afară de ceea ce am declarat în declarațiile mele de venit. Punct. Dar aceste dosar sunt deschise pentru a persecuta pe toți aceia care nu sunt de acord cu regimul instaurat de Maia Sandu”, a mai afirmat Dodon.

Fostul președinte al Republicii Moldova a denunțat și condițiile inumane din izolatorul poliției.

„M-au ținut două zile în izolator cu lumina aprinsă noaptea. Maia Sandu dacă nimerește în asemenea condiții nu o să supraviețuiască. Mi-au presat familia. Au venit la ora 7 dimineața, mi-au speriat copii, au sărit gardul la mama în sat. Am văzut că procurorul a spus că Dodon vrea să fugă din țară. Nu am fugit din țară și nu o să fug. O să rezistăm la toate presiunile”, a mai susținut Dodon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.