Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Dosar penal, după ce un preot a fost PÂRÂT de un deputat USR că le-a permis credincioșilor să intre în biserică

Inquam Photos / Octav Ganea
inmormantare biserica

Magistrații clujeni au deschis un dosar penal in rem după ce preotul unei biserici din cel mai mare cartier al orașului Cluj-Napoca a permis, două zile consecutiv, de Paști, accesul credincioșilor în lăcaș.

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca s-a înregistrat miercuri un dosar penal în care se fac cercetări in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor, scrie mediafax.ro.

Citește și: Se impune în România! După 15 mai, toată lumea va trebui să facă asta

Dosarul a fost deschis după ce un preot a permis, în Vinerea și Sâmbăta Mare, accesul credincioșilor în biserică și a oficiat slujbe, încălcând astfel măsurile de prevenire și combatere a infectării cu virusul SARS-Cov-II.

Surse judiciare spun că este vorba despre preotul din Cluj-Napoca care a organizat o slujbă religioasă în Vinerea Mare la o biserică din cartierul Mănăştur, cel mai mare din oraş, la care au asistat câteva zeci de persoane și care a fost amendat de poliţişti cu 2.000 de lei.

Citește și: Document. În timpul stării de urgență, Monica Anisie a emis un Ordin care îi vizează pe copiii din mediul preuniversitar! Șefa Educației, măsuri în privința învățământului on-line

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a postat săptămâna trecută pe pagina sa de Facebook, mai multe imagini cu credincioşi care au mers la biserica “Ioan Gură de Aur” din Cluj-Napoca, el precizând că nu ar fi trebuit încălcate regulile de distanţare socială de către nicio biserică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.