Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO. Dragnea, atac furibund la Camera Deputatilor: Eu am solicitat sa se inchida acest circ

romaniatv.net
dragnea parlament

Presedintele PSD Liviu Dragnea a criticat dur Camera Deputatilor, acuzand disfunctionalitati majore la sistemul de electronic de vot. El sustine ca legea sa a trecut prin votul deputatilor, dar a fost respinsa din cauza sistemului de vot. Dragnea a adaugat ca votul ar putea fi reluat din aceasta cauza.

"Am constatat cu toleranta ca astazi aceasta lege a fost votata si ea practic prin votul deputatilor a fost adoptata, in schimb prin votul cartelelor a picat.

Dupa vot deja colegii mei si nu numai au inceput sa primeasca informatii si solicitari de la deputati care au votat numai ca votul lor nu a fost acceptat de acest sistem minunat care a fost achizitionat de Camera Deputatilor. Am inteles ca toti colegii care au votat dar nu au fost acceptati de sistem fac o solicitare la Biroul permanent, cert este ca din pacate ne aflam in situatia in care multe legi care au fost adoptate pana acum, de cand a fost introdus acest sistem, sunt puse sub semnul intrebarii.

De asemenea mai sunt colegi deputati care au avut cartela lasata in acel terminal si in acelasi timp erau la Comisie si votau la Comisie, devi era clar ca nu pot fi prezenti aici.

Eu am solicitat sa se inchida acest circ in asa fel incat pe baza de procedura daca se va relua votul la aceasta lege, vom participa la vot, daca nu o sa reinitiez legea. Este o lege la care nu renunt pentru ca nu accept sa fiu infrant de niste cartele si de un sistem informatic achizitionat, din moment ce nimeni nu poate sa imi spuna de ce a fost inlocuit cel vechi care avea obligatia ca inainte sa votezi trebuia sa certifici ca esti acolo", a spus Liviu Dragnea.

Secretariatul Camerei Deputatilor sustine insa ca sistemul a functionat in parametrii normali si a fost achizitionat corect. Presedintele PSD catalogheaza aceasta declaratie minicinoasa si cere o ancheta administrativa cu privire la sistemul de vot.

"Nu poate sa fie decat o precizare mincinoasa in conditiile in care si inainte de a incepe votul efectiv se faceau probe si erau colegi care votau si nu erau acceptati de sistem. Probabil incearca sa se acopere. Eu am cerut colegilor mei din Biroul permanent al Camerei sa ceara in mod oficial o ancheta administrativa pentru ca sunt lucruri foarte grave.

Sunt parlamentari care au votat si li s-a luat dreptul de vot din cauza acestui sistem pe care il lauda acest Secretariat General. Acest Secretariat General trebuie sa le raspunda unor parlamentari alesi de ce dreptul lor de vot a fost suprimat. Acel comunicat nu impresioneaza pe nimeni", a mai spus Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.