Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | După 10 ani în Diaconia: Voluntariatul te ajută să devii mai responsabil

basilica.ro
Mihaela Handuca voluntar

Pentru unele persoane voluntariatul nu este doar o activitate extra faţă de activităţile zilnice, ci un mod de viaţă. Acest lucru este valabil şi pentru Mihaela Handuca, care se află în echipa Diaconia de la vârsta de 13 ani, conform basilica.ro

După 10 ani de voluntariat, spune că a crescut împreună cu Diaconia. „Experiențele prin care am trecut m-au făcut ceea ce sunt azi. Eram o adolescentă și m-am maturizat, am devenit mai responsabilă, cu încredere în sine, mai sociabilă, m-a făcut mai empatică față de aproapele meu”, a declarat tânăra într-un interviu.

Activităţile desfăşurate în folosul altora îţi schimbă perspectiva asupra vieţii, spune Mihaela Handuca.

„Voluntariatul te ajută să devii mai responsabil, te face să privești viața cu alți ochi, fiindcă realitatea din jur poate fi uneori chiar foarte dură, cultivă noi valori spirituale”.

 

 

Dragostea pentru voluntariat a dobândit-o în preajma Bisericii.

„Pe când aveam 13 ani, la noi în localitate (Cania) s-a deschis Centrul Parohial, după care coordonatoarea noastră Gabriela a venit la școală pentru a ne face o prezentare despre ce înseamnă voluntariat și despre activitățile de acolo. Desigur că nu am stat mult pe gânduri și împreună cu prietena mea Alina am aplicat”.

Mihaela Handuca s-a dedicat muzicii şi, spune ea, îşi doreşte o ţară în care accentul să fie pus pe educaţie.

„În primul rând aș vrea o Moldovă în care mamele și tații să nu mai fie nevoiți să plece la muncă peste hotare. Copii să crească în familii integre și buneii să nu mai fie nevoiți să aștepte un apel sau când își vor revedea copii. Aș vrea o Moldovă în care să se pună mai mult accent pe educație, să se ofere mai multe oportunități tinerilor în special celor din arte, fiindcă „arta nu poate schimba lumea, dar poate schimba gândirea și concepția celor care pot schimba lumea”.

Misiunea Socială „Diaconia” este structură a Mitropoliei Basarabiei şi membră a Federației Filantropia care activează pe întreg teritoriul Republicii Moldova, fiind unul dintre cei mai mari prestatori de servicii sociale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.