Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO După gestul RUȘINOS de a primi plicuri cu câte 1.000 de dolari de la Renato Usatîi, medicii români trimiși să ajute Moldova au returnat banii

Patru dintre medicii români trimiși în Moldova pentru a ajuta în lupta contra infecției Covid-19, care au fost repartizați la Spitalul Clinic din Bălți, au făcut țara de rușine! Întâmpinați de primarul orașului, Renato Usatîi, ei au acceptat câte un plic cu 1.000 de dolari oferit de edil. A doua zi, medicii români au terunat plicurile cu bani, iar Ambasada României la Chișinău a venit și cu precizări în acest sens, menționând că misiunea personalului medical român în Moldova este una strict umanitară. Medicii au inventat și scuze penibile, spunând ca au crezut că în plicuri sunt medalii, deși se aude clar când primarul controversat le spune că sunt bani. În plus, nu s-a mai văzut undeva ca medaliile să fie oferite în plicuri!

Medicii au returnat plicurile cu banii la Primăria din Bălți și le-au înmânat viceprimarului Tatiana Dubițkaia. Procesul a fost filmat și transmis live, pentru a trimite confirmarea ambasadorului României în Moldova, dar a fost semnat și un proces verbal în acest sens.

Citește și: Lovitură dată de Ludovic Orban! A numit un apropiat de al lui Donald Trump în funcția de consilier de stat

„Domnul primar a făcut acest gest din recunoștință și pentru a vă demonstra că din primele clipe, dvs ați devenit colegi ai medicilor bălțeni, care la fel beneficiază de acest spor din partea primarului. A vrut să vă simțiți ca acasă, frați, colegi, prieteni, fără a face o discriminare”, a precizat Tatiana Dubițkaia.

„Am vrut să vă mulțumim și să clarificăm, exact asta a fost și înțelegerea noastră. Am înțeles gestul domnului primar, pe de o parte de a avea grijă de cei din prima linie, care luptă împotriva Covid-19, și asta înseamna că dânsul se îngrijește de comunitate, ceea ce ne bucură foarte mult, pe de o parte, și că i-a considerat pe colegii noștri parte a acestei familii, să-i pună la același nivel. Însă din punctul nostru de vedere, fiind o misiune umanitară, gestul generos al domnului primar vrem să îl direcționăm către alte nevoi, pe care dvs le știți cel mai bine. Ei sunt plătiți de statul român, sunt voluntari, și-au lăsat soțiile, copiii acasă, au venit cu tot dragul, să ajute colegii din Moldova, să-i sprijine, să salveze vieți. Ei nu au crezut că este vorba despre bani la mijloc, au crezut că poate ați dat vreo medalie sau vreo diplomă a orașului”, a menționat reprezentantul medicilor veniți din România.

Citește și: Ciolacu a răbufnit! ‘Proiectul de lege cu Ținutul Secuiesc e scos la iveală când e nevoie de scandal’

Și Ambasada României a venit cu o precizare în acest sens: „Ambasada României în Republica Moldova informează că în contextul misiunii în Republica Moldova a echipei medicale din România pentru combaterea pandemiei de Covid-19, personalul medical român repartizat la Bălți a fost primit la 30 aprilie a.c. și de primarul orașului Renato Usatîi, care le-a oferit câte un cadou drept mulțumire. Printre materialele oferite cadou au fost identificate, ulterior întâlnirii menționate, unele sume de bani. Aceste sume au fost returnate integral la 1 mai 2020, în prezența presei locale. Ambasada reiterează faptul că misiunea personalului medical român în Republica Moldova pentru combaterea pandemiei de Covid-19 este una strict umanitară, România suportând integral costurile legate de desfășurarea acesteia”.

Citește și: Gabriela Firea, atrage atenția: ‘Anunțul lui Iohannis a crescut traficul în Capitală’

În cadrul ceremoniei de prezentare la Bălți a medicilor, primarul Renato Usatîi le-a mulțumit pentru ajutorul pe care au decis să îl ofere Republicii Moldova. „Sprijinul care a venit din partea Guvernului României, din partea medicilor români este foarte important astăzi pentru Republica Moldova și putem doar să vă mulțumim din tot sufletul și sperăm să ne putem îmbrățișa după ce trecem de pandemie. În ceea ce ține de colegii dvs din mun. Bălți, eu ca primar am luat o decizie, înainte de Paști, toți medicii din prima linie din municipiu au primit câte un premiu lunar de 1000 de dolari și deoarece dvs ați devenit membrii familiei din Bălți, și pentru dvs din partea mea câte un premiu”, a declarat Usatîi.

Citește și: Lovitură dată de Ludovic Orban! A numit un apropiat de al lui Donald Trump în funcția de consilier de stat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.