Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Șefa Comisiei Europene se bazează pe Rusia în problema prețurilor la energie: 'Sper că va urma exemplul pozitiv al Norvegiei'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ursula von der Leyen

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, într-o conferință de presă la București, că prețurile tot mai mari la energie sunt generate de creșterea cererii pentru gaze, în special din Asia, iar soluțiile pe termen scurt se găsesc în Norgevia și Rusia.

„Suntem în proces de a analiza împreună în primul rând motivul creșterii prețurilor la energie. Ce vedem este un fenomen global. Nu este un fenoment care este doar în Europa. Este un fenoment global. Prețurile gazelor cresc peste tot. Acest proces are diverse componente. În primul rând, în timpul pandemiei economia a încetinit și cererea a fost redusă drastic. Acum vedem o creștere enormă a cererii de gaze, în principal din Asia, ceea ce duce la creșterea prețurilor. Apoi este un al doilea aspect, absența unui răspuns rapid din partea producătorilor. Mă bucur că prietenii noștri norvegieni au spus că vor creștere producția pe termen scurt și sper că Rusia va face la fel și va urma exemplul pozitiv al Norvegiei”, a declarat von der Leyen.

Șefia C.E. a mai precizat că „este important de știut că prețurile la energie sunt generate nu numai de gaz, ci și de energia regenerabilă”. „Vestea bună este că prețurile sunt stabile și au scăzut în timp. Investițiile în energia verde ne fac independenți de importurile de gaze sau petrol și ne oferă o energie regenerabilă, la costuri care vor scădea”, a mai explicat aceasta.

„Săptămâna viitoare, la întâlnirea informală a Consiliului în Slovenia, vom discuta pe acest subiect. Comisia va veni cu propuneri cu privire la ce putem face la nivel european, cum eliberăm consumatorii vulnerabili, afacerile mici de presiunea prețurilor mari la energie. Scopul este să adresăm această problemă ca uniune, nu de la țară la țară. Suntem mai puternici când acționăm împreună pentru a găsi soluții pentru oameni”, a concluzionat Ursula von der Leyen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.