Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Șeful OMS: 'Nu este vorba despre câți oameni sunt vaccinați, ci despre cine este vaccinat'

www.forbes.com
Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul general OMS, Tedros Adhanom, atrage atenția într-un discurs că nu este important neaparat câte persoane sunt vaccinate, ci despre ce categorie e vorba. Tedros spune că măsurile de prevenție sunt esențiale pentru a combate Sars-Cov-2, iar vaccinarea doar sprijină această bătălie.

„COVID19 este în creștere în țările cu rate mai scăzute de vaccinare (în Europa de Est), dar și în țările cu unele dintre cele mai mari rate de vaccinare (Europa de Vest). Vaccinul nu înlocuiește măsurile de precauție. Vaccinul reduce riscul de spitalizare, boli severe și moarte. Dar nu previn transmisia virusului. Continuăm să recomandăm teste, mască, distanță fizică, măsuri care să prevină zonele aglomerate și altele. Dar și să ne vaccinăm când considerăm. (...)

Nicio țară nu își poate vaccina pur și simplu pentru a ieși din pandemie.

Nu sunt vaccinuri sau: sunt vaccinuri și. Și nu este vorba despre câți oameni sunt vaccinați, ci despre cine este vaccinat: nu are sens să dai rapel la adulți sănătoși sau să vaccinezi copiii când lucrătorii din sănătate sau ce în vârstă sau alte grupe de risc încă așteaptă prima doză.

Țări cu cele mai mari acoperiri la vaccin continuă să achiziționeze mai mult vaccin, în timp ce țări cu venituri mici continuă să aștepte.

În fiecare zi sunt cu 6 vaccinuri administrate în plus la nivel global în țările cu venituri mici. E un scandal care trebuie să se oprească”, a precizat Tedros Adhanom.

Vezi și: Măsuri EXTREME pentru a obține certificatul verde: oamenii participă la corona-party pentru a se infecta intenționat cu Covid-19 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.