Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Explicații PENIBILE ale medicilor din Craiova, după ce au făcut hora, în timpul serviciului: 'Sărbătoream primul vindecat'

hora medici craiova

Cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova s-au prins într-o horă de bucurie, pe „M-a făcut mama oltean”, după ce au reușit să salveze viața primul pacient cu noul Covid-19 internat aici.

Bărbatul din Caracal a fost internat în spital în data de 6 martie, iar în această perioadă a fost pe punctul de a muri de trei ori. Joi, el a fost declarat vindecat şi externat.

Citește și: Rareș Bogdan a explodat, după decizia Guvernului: Dacă tot au venit acasă, să îi păstrăm și să dezvoltăm agricultura românească

Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Boli Infecţioase Craiova, bărbatul este primul pacient cu COVID -19 internat în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova. Acesta a fost de mai multe ori în Terapie Intensivă, după ce starea lui de sănătate s-a agravat. El are familia în străinătate, aşa că medicii şi asistentele care l-au tratat s-au îngrijit ca acesta să aibă tot ce-i trebuie: de la obiecte de îmbrăcăminte şi de igienă personală, la apă şi mâncare.

Joi, după mai bine de o lună de zile de stat în spital, bărbatul a fost declarat vindecat.

Citește și: Lovitură pentru bugetari! Măsura de criză anunțată de premierul Ludovic Orban

De bucurie că a reuşit să-i salveze viaţa, personalul medical care era de serviciu a ieşit în curtea spitalului, îmbrăcat cu echipamente de protecţie, şi a jucat o horă pe melodia „M-a făcut mama oltean”.

La final, pacientul care se afla la geamul salonului unde era internat, a fost aplaudat de cadrele medicale care i-au şi dat vestea că va pleca acasă.

Citește și: Olguța Vasilescu a răbufnit: Ce mai răgeau pe sub balcoanele miniștrilor PSD când le măreau salariile

„A fost un moment de bucurie şi un moment de satisfacţie. Au reuşit să vindece un bolnav cu comorbidităţi, un bolnav pe care în repetate rânduri am crezut că-l pierdem. Astăzi, el este negativ şi va părăsi spitalul. A fost un semn de mulţumire pentru pacientul care a rezistat alături de noi în toată această luptă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Adina Turcu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Craiova.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.