Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Explicațiile miniștrilor legate de diferențele de scenarii de anul trecut și anul acesta în privința desfășurării cursurilor

GAL
scoala clasa elevi

Dincolo de această dorință de a menține școlile deschise cât mai mult timp, ministrul Educației a fost întrebat la finalul ședinței de lucru de la Guvern pe tema vaccinării copiilor, pe ce anume se bazează din moment ce e așa o mare diferență între scenariile și pragurile de anul trecut și scenariul de anul acesta.

„Mă bazez pe faptul că există vaccin, mă bazez pe faptul că în școli avem, după domeniul sănătății, cea mai numeroasă categorie socio-profesională vaccinată. Mă bazez, de asemenea, pe faptul că în școli s-au respectat mai riguros decât în cele mai multe alte medii regulile de protecție sanitară, sigur cu excepția spitalelor”, a răspuns Sorin Cîmpeanu.

În completarea răspunsului, ministrul Sănătății a spus că rezeltatele studiilor care arată că efectele negative ale școlii online sunt foarte mari și cu repercursiuni pe termen mediu și lung.

”Este nevoie de o prioritizare a intevențiilor și e clar că dacă există această înțelegere la nivel politic că prioritatea o reprezintă școala trebuie să ne-o asumăm. În funcție de evoluția epidemiei va trebui să vedem cum trebuie acționăm în alte direcții pentru a balansa puțin acest risc de transmitere pe care îl avem și care va rămâne dacă școlile sunt deschise”, a explicat Ioana Mihăilă.

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.