Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Explozie uriaşă în centrul Chinei, la o uzină: Totul a fost ras pe o rază de 3 kilometri, sunt zeci de victime

UPDATE

Doi oameni au murit şi 12 sunt daţi dispăruţi în urma unei explozii foarte puternice care s-a produs vineri într-o uzină de gazificare din centrul Chinei, au anunţat media oficiale, citate de AFP şi dpa.

Potrivit canalului de stat CCTV, 18 persoane au fost grav rănite în explozia care s-a produs în jurul orei locale 17.50 (09.50 GMT).

Știrea inițială

O enormă explozie a avut loc vineri într-o uzină de gazificare, în centrul Chinei, care a spart geamurile pe o rază de trei kilometri, potrivit unei publicaţii de stat, care a anunţat ”numeroşi răniţi”, relatează AFP.

Deflagraţia a avut loc către ora locală 17.45 (12.45, ora României) într-un atelier al uzinei situat în localitatea Yima, în oraşul Sanmenxia, la aproximativ 900 de kilometri sud-vest de Beijing, potrivit agenţiei de presă China Nouă.

Citește și: Un cunoscut politolog profețește dezastrul pentru USR-PLUS! Dan Barna nu-l va bate pe Klaus Iohannis

Înregistrări video difuzate pe reţele de socializare surprind o enormă ciupercă de fum gri, geamuri sparte la clădiri, moloz pe jos, locuitori cuprinşi de panică şi medici în halat alb lângă răniţi care ţin batiste pline de sânge la cap.

”Incidentul s-a soldat cu un număr de răniţi” şi ”doi dispăruţi”, a anunţat China Nouă, citând autorităţile municipale.

Citește și: Prima ieșire în Capitală a Elenei Udrea! Cum a fost surprinsă fostul ministru al Turismului

”Operaţiuni de salvare sunt în curs, iar răniţii sunt conduşi la spitale în apropiere”, potrivit agenţiei, informează news.ro.

”Nu ştim, pentru moment, dacă există morţi. O anchetă este în curs în vederea stablirii cauzelor exploziei”, precizează agenţia de presă.

Citește și: USR și PLUS s-au înțeles! Cine va intra la rupere la Klaus Iohannis

O uzină de gazificare permite, în general, transformarea unor materiale carbomice sau organice în gaz, utilizabil ulterior în vederea producerii electricităţii, unor bare de combustibil sau energiei.

Explozii accidentale au loc cu regularitate în China, în general în sectorul industrial.

Citește și: Familia asistentei maternale a explodat în cazul Sorinei: ‘Nu avem justiție, nu avem nimic’

În noiembrie, o scurgere de gaze într-o uzină chimică a provocat o explozie soldată cu 23 de morţi la Zhangjiakou, un oraş-gazdă al Jocurilor Olimpice (JO) de Iarnă din 2022, situat la aproximativ 200 de kilometri nord-vest de Beijing.

Însă unul dintre cele mai grave accidente industriale este cel care a avut loc în 2015 la Tianjin (nord) - o explozie uriaşă într-un depozit de produse chimice s-a soldat cu 165 de morţi în acest mate oraş portuar, la aproximativ 120 de kilometri de Beijing.

Citește și: Liviu Avram, muniție pentru USR în războiul cu Klaus Iohannis: ‘Se aflau sub nasul președintelui’

Instalaţia industrială respectivă stoca aproximativ 700 de tone de cianură de sodiu - extrem de toxică - în mii de tone de alţi compuşi chimic periculoşi.

Fostul primar al oraşului, care a condus Comitetul însărcinat cu gestionarea catastrofei, a fost condamnat în 2017 la 12 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de corupţie.

Citește și: Informații de ultimă oră! Opoziția anunță falimentul programului de guvernare PSD! Se introduce în regim de urgență .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.