Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Fidelii lui Băsescu din Servicii au sărit în barca lui Klaus Iohannis/ FOTO

Nici nu se închiseseră bine urnele că oamenii interesați au și fugit în apropierea noului ales al poporului, Klaus Iohannis. La sărbătoarea din Piața Universității, noul președinte era flancat de greii SPP, cei care până acum îi erau dedicați trup și suflet lui Traian Băsescu.

Primul care a fugit repede sub aripa lui Klaus Iohannis este generalul Gabriel Crețu, prim-adjunctul șefului SPP. Crețu este omul de bază al actualului șef SPP, Lucian Pahonțu, dar interesul le-a despărțit drumurile. În timpul admnistrației Băsescu, Crețu a fost avansat de la gradul de general de brigadă cu o stea la gradul de general maior cu două stele. Creţu a venit din MAI o dată cu Pahonţu la şefia SPP.

content-image

Un alt greu al SPP care s-a reorientat rapid și a fost văzut în Piața Universității este Cristian Cioc. eful Secţiunii de Intervenţie Antiteroristă din SPP. Cioc a fost avansat de la gradul de general de brigadă cu o stea la cel de general maior cu două stele. Cioc era des văzut în preajma lui Băsescu, fiind cunoscut în lumea politică drept ”șeful cancelariei prezidențiale”.

În mod normal, cei doi nu sunt oamenii din teren, chiar și atunci când e vorba despre președinte. Misiunea lor este să coordoneze acțiunea din centrul operativ, dar situația a fost una ”specială”. La ora cu pricina, Klaus Iohannis era doar candidat și, în mod normal, ar fi trebuit protejat de echipa SPP care i-a fost atribuită pe tot parcursul campaniei electorale.

content-image

Actualul șef al SPP se pare că a mizat pe cartea greșită în această campanie. El s-a afișat alături de Victor Ponta, pe care a preferat să-l însoțească prin țară, în loc să meargă alături de Traian Băsescu la Bruxelles.

Ce vor face șefii SIE și SRI?

Nici șefii de la SIE și SRI nu stau liniștiți, odată cu venirea lui Klaus Iohannis la Cotroceni. La SIE avem interimar și cei din instituție trag nădejde că poate-poate vor intra în grațiile noului șef.

În același timp, șeful SRI, George Maior, a spus că își pune mandatul la dispoziția noului președinte. Maior este nașul lui Victor Ponta și a fost luat în calcul de acesta pentru a prelua Guvernul, bineînțeles dacă Ponta ajungea la Cotroceni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.