Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Filmarea care dovedește că pompierii AU MINȚIT în cazul femeii moarte în incendiul de la Constanța

O filmare de pe o cameră de bord arată că autoscara a ajuns la locul incendiului din Constanţa, în urma căruia o femeie şi-a pierdut viaţa, aruncându-se de la etajul şase, la ora 9.40 şi nu la 9.27, cum informase iniţial Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. Şeful instituţiei a anunţat o anchetă şi pentru lămurirea acestui aspect, dar şi pentru verificarea modului cum a fost gestionată întreaga situaţie de urgenţă, precizând că, dacă cineva se face vinovat, trebuie să răspundă. Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a transmis, la rândul său, că a trimis o comisie de verificare la Constanţa pentru clarificarea situaţiei.

Imaginile surprinse de camera de bord au fost înregistrate pe bulevardul Mamaia, la câţiva zeci de metri de locul incendiului, iar ora indicată este 9.40.

Citește și: CTP: ‘Nu-mi pare rău că Simona a pierdut în fața unei Serena Williams întinerită cu câțiva ani’

Şeful ISU Dobrogea, Mihail-Cristian Amarandei, a declarat, pentru News.ro, că în cadrul anchetei interne dispuse va fi verificat şi acest aspect, al momentului când a ajuns autoscara la locul intervenţiei.

"Demarasem o anchetă internă pentru a verifica modul în care a fost gestionată această situaţie de urgenţă, modul cum au fost alocate resursele, modul cum a organizată şi desfăşurată intervenţia şi urmează să vedem dacă am avut anumite disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte procedurile pe care trebuia să le aplicăm. În timpul cel mai scurt încercăm să concluzionăm şi atunci vom comunica, iar dacă cineva se face vinovat, este clar că trebuie să răspundă pentru lipsa de reacţie sau pentru modul defectuos în care şi-a îndeplinit atribuţiile”, a declarat Amarandei.

Citește și: Florin Roman profețește sfârșitul lui Renate Weber: ‘Va rămâne doar sporul pentru praful de pe tobă’

El a menţionat că, atunci când primele echipaje ISU au ajuns, femeia era în balcon. Ea ieşise iniţial din apartament, dar a revenit pentru a lua un lucru.

"Era în balcon când au ajuns primele echipaje. Din păcate, ea s-a întors în apartament, ieşise cu soţul pe casa scării şi părăseau apartamentul, dar a vrut să-şi mai ia un bun personal şi a reintrat în apartament. A ajuns la un moment dat în balcon, balconul era deschis, a fost aportul de oxigen care a favorizat dezvoltarea rapidă a incendiului şi de frică cred că a avut acea reacţie de a se autoevacua prin balcon. Atunci urma să ajungă echipa de recunoaştere în casa scării, să verifice apartamentul incendiat şi apartamentele superioare dacă sunt blocate persoane, dacă se impune evacuarea”, a explicat şeful ISU Dobrogea.

Citește și: Ludovic Orban a răbufnit: ‘Este inadmisibil. Demisia domnului Sârbu a fost înregistrată în 28 iunie 2020, și abia acum a fost adusă în Birourile Permanente reunite’

El a precizat că incendiul a fost provocat cel mai probabil de o lumânare aprinsă de femeia respectivă. Băiatul acesteia murise în urmă cu câteva săptămâni, iar de atunci în camera acestuia femeia ţinea mereu aprinsă o lumânare.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a transmis că a fost constituită o comisie de verificare care se va deplasa la Constanţa.

Citește și: Florin Cîțu anunță că e singurul care taie și spânzură în Guvern! Doar el!

"Ca urmare a informaţiilor nou apărute în cazul incendiului produs astăzi în municipiul Constanţa, facem precizarea că inspectorul şef al ISU Constanţa a dispus derularea unei verificări cu privire la datele de interes operativ de la momentul primirii apelului de urgenţă până la momentul sosirii tuturor resurselor la locul incidentului. Totodată, la nivelul IGSU a fost deja constituită o comisie de verificare care se deplasează la Constanţa în vederea clarificării situaţiei şi dispunerii unor măsuri ulterioare”, a anunţat IGSU.

Un puternic incendiu a izbucnit, marţi dimineaţă, la un bloc de pe bulevardul Mamaia din Constanţa. Femeia care locuia în apartamentul respectiv a sărit de la la balcon, de la etajul şase. Cadrele medicale au aplicat protocolul de resuscitare, dar nu au reuşit să o salveze.

Citește și: România e pe val! Cea mai mare creștere economică din UE! Anunțul făcut de Ludovic Orban

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că în acest caz a fost deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă. Victima avea 56 de ani.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a transmis că apelul la 112 a fost preluat de dispecer la ora 9.14, iar un minut mai târziu au fost alertate simultan o ambulanţă SMURD tip B2, două autospeciale de stingere şi o autoscară.

Citește și: CTP: ‘Nu-mi pare rău că Simona a pierdut în fața unei Serena Williams întinerită cu câțiva ani’

"Ambulanţa SMURD tip B2 şi cele două autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanţa Oraş, care se află la aproximativ doi kilometri faţă de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenţiei a fost ambulanţa SMURD tip B2, la ora 09.21. Având în vedere că la Detaşamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanţa Oraş nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detaşamentului de Pompieri Palas”, a transmis ISU Dobrogea.

Sursa citată a susţinut că autoscara a ajuns la locul intervenţiei la ora 9.27, distanţa parcursă fiind de opt kilometri, iar femeia s-a desprins de la balcon la 9.25.

Citește și: Florin Roman profețește sfârșitul lui Renate Weber: ‘Va rămâne doar sporul pentru praful de pe tobă’

"Forţele aflate la locul intervenţiei în momentul sosirii autoscării erau două autospeciale de stingere, o ambulanţă SMURD tip B, precum şi două ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă. La nivelul judeţului Constanţa există trei autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competenţă, astfel: Cernavodă, Medgidia şi Constanţa”, a anunţat ISU Dobrogea.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriţă, a declarat pentru News.ro că şase persoane au fost evacuate de către pompieri din acel bloc, iar patru au ieşit singure din imobil. Din cele şase persoane evacuate de către ISU, două au fost cu ajutorul autoscării.

Citește și: Ludovic Orban a răbufnit: ‘Este inadmisibil. Demisia domnului Sârbu a fost înregistrată în 28 iunie 2020, și abia acum a fost adusă în Birourile Permanente reunite’

Soţul femeii a fost rănit, suferind arsuri de gradul doi pe faţă şi a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale. Celelalte persoane evacuate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Anca Chiriţă a precizat că în dotarea ISU Dobrogea nu există o pernă gonflabilă. Aceasta ar fi putut fi utilizată la salvarea femeii.

Citește și: Florin Cîțu anunță că e singurul care taie și spânzură în Guvern! Doar el! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.