Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Florin Cîțu dă asigurări că vaccinații nu vor fi restricționați: 'Nu voi închide piețele, mall-urile, nu voi închide economia'

gov.ro
Florin Cîțu

Florin Cîțu spune că va lua decizii diferite, în caz că valul patru va lovi România. Premierul a precizat că va împărți românii în două categorii: vaccinați și nevaccinați. Cîțu a dat asigurări că în mandatul său nu se va întâmpla ca pe timpul lui Ludovic Orban, iar piețele și mall-urile nu se vor mai închide. Însă, nu a spus nimic despre școli. UNICEF a tras un semnal de alarmă că dacă școlile vor fi iar închise, efectele vor fi devastatoare pe termen lung.

”Când se ajunge la 1 la mie, relaxările dispar, la fel când se ajunge la 2 la mie, la 3 la mie. Vom vedea pe parcurs ce se întâmplă. Sper ca Ministerul Sănătății să fie pregătit. Vom face tot ce ține de noi ca să nu ajungem acolo (n.r. la 1.500 de infectări pe zi). Înainte de valul 3 nu aveam vaccin.

Citește și: VIDEO - Florin Cîțu îl ceartă pe Eduard Novak: 'Este un comentariu nefericit'

Când s-a terminat valul 3, am spus să nu se reducă nimic pentru COVID. Nu e de speriat, nu ar trebui să ajungem acolo. Soluția este vaccinarea. Dacă ne vaccinăm, nu ajungem acolo, nu punem presiune pe sistemul de sănătate. Nu putem să restricționăm pentru persoanele vaccinate. Când ajumge la 1 la mie, 2 la mie, 3 la mie, nu vom introduce restricții pentru vaccinați. Dar, nu putem să impunem condiții doar pentru nevaccinați, de exemplu circulația noaptea.

Ceea ce pot să vă spun foarte clar este următorul lucru: nu vom mai închide, eu nu voi închide pieţele agroalimentare. Asta trebuie să fie foarte clar. Nu voi închide mall-urile. Asta, iarăşi, trebuie să fie foarte clar. Deci sunt chestii pe care nu le voi face. Nu voi închide economia. Asta este iarăşi foarte clar.”, a precizat Florin Cîțu la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.