Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Florin Cîțu explică de ce avionul trimis în Afganistan a luat un singur român: 'Nici soldații americani nu pot să asigure venirea celor care vor să plece'

gov.ro
Florin Cîțu

Aeronava Forțelor Aeriene Române rămâne la Islamabad și chiar dacă un singur român reușește să ajungă în Aeroportul de la Kabul, echipajul va merge după el, a spus, joi seara, premierul Florin Cîțu. S-a luat legătura cu 9 bursieri, dar și cu colaboratorii României, pentru a-i lua din Afganistan.

Premierul Florin Cîțu a spus că în Afganistan situația este mai rea de la o oră la alta și este greu să se mai asigure venirea în Aeroportul din Kabul a persoanelor care vor să părăsească orașul.

Citește și: Cîțu refuză iar să spună dacă s-a drogat sau nu: 'Nu are sens aceasta întrebare, chiar nu are sens' / VIDEO

„Situația se deteriorează de la o oră la alta. Este complicat și sunt foarte multe avioane care nici nu mai aterizează, care vin și pleacă goale. Nici soldații americani nu pot să asigure venirea celor care vor să plece din oraș în aeroport. Deci este o problemă de a ajunge în Aeroport. Noi suntem în contact permanent cu oamenii pe care trebuie să îi luăm de acolo. Echipele noastre sunt la Islamabad. Chiar dacă un om reușește, trimitem aeronava, îl ia, vine înapoi. Deci nu avem o problemă aici, vom sta acolo să îi luăm pe toți”, a spus, joi sear,a la TVR 1, premierul român.

Cîțu a mai spus că s-a luat legătura cu bursierii afgani care veneau în România prin Ministerul Afacerilor Externe, dar și cu colaboratorii pe care România i-a avut în Afganistan.

Citește și: VIDEO Florin Cîţu are încredere că USR PLUS va fi de acord cu programul Anghel Saligny: 'Nu va veni niciodată împotriva dezvoltării României'

„Am luat legătura cu 9 dintre ei (14 în total – n.r.). Și-au exprimat, câțiva dintre ei, dorința să vină. Suntem în legătură cu ei să vedem cum putem să îi luăm în țară. Este o întrebare despre colaboratorii pe care i-am avut acolo. I-am contactat pe toți. Sunt în legătură cu MAE și cu celula de criză și se fac demersurile pentru a-i aduce în România”, a spus premierul.

Întrebat dacă România se pregătește să preia refugiați, Florin Cîțu a spus că această discuție se va purta la nivelul UE.

Citește și: VIDEO Florin Cîţu își critică anumiți miniștri, care nu vor să execute ordinele: 'Mă voi implica mai mult'

„Este vorba de condiții, de termene, cât, cum, de capacitatea noastră, dacă putem să facem așa ceva”, a mai spus Cîțu.

De asemenea, o discuție în acest sens va avea loc și în CSAT.

Întrebat, în continuare, dacă există români într-un pericol iminent în Afganistan, premierul a spus că nu are această informație în acest moment.

Citește și: VIDEO Florin Cîțu dă noi detalii despre ședința de guvern în care Ludovic Orban s-ar fi îmbătat: 'Faceți un semn de egalitate care nu își are sensul' .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.