Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Florin Cîțu îi critică pe românii care au protestat sâmbătă: 'Un protest cinic în ziua în care aveam cel mai mare număr de persoane vaccinate'

Premierul Florin Cîţu a afirmat că protestul anti-vaccinare şi anti-restricţii de sâmbătă seară a fost unul ”cinic”, iar din cauza unor ”iresponsabili” care vor ajunge să aibă nevoie de spitalizare, ceilalţi români trebuie să plătească mai mult. Premierul a afirmat că se aşteaptă să existe sancţiuni după protest.

”Ne-am uitam şi la protestul de ieri, un protest cinic în ziua în care aveam cel mai mare număr de persoane vaccinate şi vedem că avem multe explicaţii. Una dintre ele este că avem un partid în România şi o mişcare susţinută şi de partide care ar fi fost oarecum pro-europene care au un mesaj anti-vaccinare. Mesaj care este preluat din păcate şi de televiziuni şi dus mai departe, este un mesaj cu care trebuie să ne luptăm. Campania noastră la televizor a fost prezentată, dar nu cred că a fost prezentată la fel de mult cum au fost prezentate aceste mesaje. Cred că atunci când ne înţelegem cu toţii că trebuie să promovăm mai mult mesajele pro-vaccinare şi mai puţin pe cele anti-vaccinare vom vede mai multe persoane vaccinate. În acelaşi timp vreau să spun că este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să ne vaccinăm şi trebuie să ne gândim că atunci când ne vaccinăm ne protejăm pe noi şi îi protejăm şi pe cei din jurul : familiile noastre, pe cei apropiaţi.”, a afirmat premierul.

Acesta susţine că cei care au organizat şi participat la protest sunt iresponsabili.

”Iresponsabilitatea unor oameni după aceea pică pe umerii celorlalţi români. Ceilalţi români trebuie să plătească mai mult pentru că unii sunt iresponsabili şi vor ajunge în spital. Vom asigura resursele necesare ca toţi cei care, din păcate, vor avea nevoie de îngrijiri medicale să beneficieze de condiţii cât mai bune în această perioadă. Sper să nu fie mulţi care vor avea nevoie”, a mai declarat premierul, precizând că ”ar ajuta în această perioadă ca liderii politici să se dezică total de cei care au astfel de mesaje anti-vaccinare”.

Întrebat dacă are situaţia amenzilor date după protest, premierul a declarat: ”Mă aştept să fie date amenzi, încă nu avem situaţia”.

Peste 10.000 de persoane au participat, sâmbătă seară, la un protest anti-vaccinare şi faţă de certificatul verde în Capitală.

Manifestaţiile au pornit din Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei, s-au reunit în Piaţa Victoriei, iar apoi o parte dintre protestatari s-au deplasat la Palatul Cotroceni, cerând preşedintelui Klaus Iohannis demiterea Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.