Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Florin Cîțu, despre LUPTA cu evaziunea fiscală: 'Deja am luat măsuri importante, conformarea voluntară a crescut'

Inquam Photos / Octav Ganea
florin citu gest

Premierul Florin Cîțu a spus, miercuri, de la Palatul Victoria că lupta cu evaziunea fiscală va continua pe toate fronturile.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că sunt câţiva senatori ai PNL care lucrează la un proiect de lege care va fi depus în Parlament care să vină să corecteze legea prin care evazioniştii scapă doar cu amendă dacă achită integral prejudiciul, act normativ promulgat pe 31 martie de preşedintele Klaus Iohannis. Şeful Guvernului a adăugat că a cerut o evaluare pentru a vedea cum poate fi modificată această lege pe care apoi o va prezenta în coaliţie.

„Am cerut şi o evaluare, deocamdată nu putem face evaluare decât legislativă. Am cerut să văd dacă se poate face ceva, cum poate fi modificată, primesc analiza şi o voi prezenta în coaliţie. Eliminarea evaziunii fiscale reprezintă un obiectiv şi o prioritate a acestei guvernări. Este asumat şi prin strategia fiscal şi prin planul de convergenţă şi prin PNRR. Deja am luat măsuri importante care au dat rezultate. Vă aduc aminte că anul trecut şi anul acesta, conformarea voluntară a crescut în România. Avem venituri la buget mult mai mari. Important este că avem venituri declarate în creştere şi avem şi conformarea voluntară. Lucrurile merg în direcţia bună în ceea ce priveşte eliminarea evaziunii fiscale. Pe acest proiect am cerut o evaluare. Este consilierul meu, domnul Bogdan Dima. După aceea vom prezenta în coaliţie evaluarea. Ştiu foarte bine că deja sunt parlamentari PNL care s-au aplecat asupra proiectului de săptămâna trecută şi să vină cu modificări, la Senat. Se lucrează la iniţiativă legislativă pe această temă”, a afirmat Florin Cîţu întrebat despre subiect la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Pe 31 martie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat actul normativ privind modificarea şi completarea Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Proiectul de lege iniţiat de fostul deputat PSD Cătălin Rădulescu prevede că inculpaţii pentru fapte evaziune fiscală de până la 100.000 de euro, nu mai execută pedeapsa cu închisoare dacă achită integral prejudiciul, ci doar plătesc o amendă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.