Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Florin Cîțu nu are vechimea necesară în PNL ca să candideze la șefia partidului - Ludovic Orban: 'Nu m-am gândit la acest aspect'

Inquam Photos / Octav Ganea
orban citu

Florin Cîțu trebuie să aibă, conform statutului, o vechime de 5 ani în PNL pentru a candida la funcția supremă în partid, iar el o împlinește abia în octombrie, la o lună după alegerile din septembrie.

Orban a declarat, luni seara, că nu s-a gândit la acest aspect, dar e convins că premierul va obține o derogare pentru a putea să se înscrie în cursă. El a recunoscut că în PNL există un curent progresist, care atacă familia și Biserica ”ca să nu zic neo-marxist”. Liderul liberal a precizat că doar susținătorii lui Cîțu au vorbit despre ruperea formațiunii.

Citește și: VIDEO Ludovic Orban îi aduce aminte lui Klaus Iohannis că l-a făcut președintele PNL și al României: 'PNL a ajuns ciuca miștourilor'

”Nu m-am gândit la acest aspect. Ar trebui să ceară o derogare. Va obține această derogare. Nu e important că nu are 5 ani. Poate să candideze. Din momentul în care a decis să candideze, practic imaginea PNL a fost afectată. Au apărut disfuncționalități majore, iar felul în care au dus campania susținătorii lui Florin Cîțu au afectat guvernarea. Un asemenea torent de atacuri din partea colegilor mei, Umilința în care am fost supus la Cluj, un montaj aproape de coșmar... Discursul meu a fost aplaudat de aproape două treimi din cei care nu erau aplaudaci aduși.

La capitolul președinți (n.r. președinți de filială județeană) stă bine domnul Cîțu. Cum au ajuns să îl susțină, nu am reușit să înțeleg, să găsesc niciun fel de argument. Există o tendință progresistă în PNL, să nu zic neo-marxistă, apărută după referendumul pentru familie.

Citește și: VIDEO Ludovic Orban îl împinge pe Klaus Iohannis să vorbească despre Florin Cîțu: 'Eu sunt convins că va face declarații publice, va răspunde la întrebări'

Riscuri de sciziune au fost evocate de susținătorii domnului Cîțu. PNL a avut mereu elemente conservatoare, relații foarte bune cu Biserica, a apărat familia, tradiția, Biserica.

Noi nu ne putem bate pe un electorat de nișă, de 14-15%, de progresism dus la extrem.”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea PLUS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.