Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Florin Cîțu TAIE scurgerea de informații din ministere: 'Documentele apăreau pe surse. Le dădeau pesediștii pe Facebook'

Facebook
Guvern Florin Citu

Premierul Florin Cîțu a vorbit, miercuri seară, la B1 TV, despre buget, salariile din sectorul bugetar și despre faptul că unii angajați din ministere, apropiați PSD, dădeau informații pe surse.

"Ăsta, bugetul, este testul coaliției. Țineam la câiva indicatori: deficitul, să fie un buget care alocă mulți bani pentru investiții și să iasă din parlament fără amendamente. Nu este un atac la democrație.

Proiectele din buget se vor face. va fi o reformă a companiilor de stat. Am spus foarte clar, că acele companii care nu vin cu un plan de restructurare nu vor mai primi bani. Vom pune o limită de 5 oameni în Consiliile de administrație.

Am văzut anul trecut cum pot acești oameni din ministere, apropiați de PSD, să-ți controleze deciziile. Documente din minister apăreau pe surse. Le dădeau pesediștii pe Facebook. Mi se pare josnic să stai într-un minister și să dai documente pe ascuns.

Citește și: EXCLUSIV Prima reacție a lui Traian Berbeceanu, după ce a fost eliberat din funcția de prefect al Capitalei: ‘Consider că mi-am făcut datoria față de bucureșteni’

În 4 ani de zile, în sectorul public salariile s-au dublat. 27 de miliarde elei sunt sporuri. Nu ar fi o problemă dacă banii ar merge la cei care merită. Anul acesta am făcut ceva ce nu s-a întâmplat, am înghețat salariile din domeniul public.

Vom veni cu o nouă lege a salarizării. Oamenii vor fi retribuiți pe criterii de performanță.

Funcționarii parlamentari au sporuri pentru condiții vătămătoare, dar parlamentarii nu au. Nu mai putem continua așa", a spus Florin Cîțu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.