Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Forfotă în Piatra Craiului. Mai mulți urși se foiesc prin pădure și fac pregătiri pentru hibernare

News.ro.
Familie ursi

Imagini cu câțiva urși care merg prin pădure și fac ultimele pregătiri înainte de hibernare au fost surprinse de camerele Romsilva montate într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului, anunță MEDIAFAX.

Imaginile cu urșii care se pregătesc de hibernare au fost surprinse de o cameră Romsilva montată în sălbăticie. Animalele au fost filmate într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului.

„Forfotă mare în Parcul Național Piatra Craiului! Câteva cadre adorabile surprinse de camerele de monitorizare a faunei instalate de specialiștii Romsilva. Urșii acumulează vara și mai ales toamna mai multă grăsime necesară somnului de iarnă, atunci când se retrag într-un bârlog, iar metabolismul acestora este redus, ajutându-i să supraviețuiască iarna, când hrana este limitată”, au acris reprezentanții Romsilva pe Facebook.

Citește și: Coordonatorul campaniei de vaccinare anticoronavirus a făcut anunțul! Câte doze a comandat România

Potrivit specialiștilor Romsilva, urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate. Urșii detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, având simțul olfactiv extrem de dezvoltat. Centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului.

Parcul National Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.