Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Fosta șefă ATI de la spitalul Sf Pantelimon face dezvăluiri din interior. 'Managerul nu ține cu pacienții și cu spitalul'

elena voicu ati spital sfantul pantelimon

Fosta șefă a secției, Elena Voicu susține în urma acuzațiilor aduse la adresa ei că nu are nicio legătură cu tragedia din spitalul Sf. Pantelimon. Mai mult, aceasta a făcut dezvăluiri despre modul în care funcționa secția ATI.

Elena Voicu a mărturisit că, în urmă cu trei săptămâni, morga mobilă a stat în spatele spitalului, iar mai mulți pacienți au rămas intubați pentru o perioadă mai lungă de timp, pentru că nu exista personal care să îi îngrijească.

"În cursul zilei de 10, domnul manager a venit pe secția ATI, a avut discurs denigrator. Susțin că toate înregistrările ar fi făcute de mine și oamenii sunt puși de mine. Nu am acces la acte medicale, sunt acuzații grave. Tot din interiorul ei pornesc. Au niște probleme, li se pare că îi urmăresc eu. Dar sunt înregistrări făcute de alte persoane, nu pot să comand un spital întreg”, a declarat fosta șefă ATI la Realitatea Plus.

Elena Voicu ar fi fost acuzată de către managerul unității medicale că ar avea legătură cu un scandal, din urmă cu câteva săptămâni, în care au apărut în presă imagini cu o țeavă spartă din care curgea apă în mâncarea pacienților. Totodată, acuzațiile privind administrarea incorectă a medicamentelor ar fi fost făcute de către aceasta.

Fosta șefă ATI susține că nu are legătură nici cu acel scandal și nici cu acesta legat de decesele suspecte.

„Ce legătură am eu cu numărul de decese, când eu nici nu am avut garzi în acea perioadă vineri, sâmbătă, duminică, luni? Ce legătură are mortalitatea cu șefia mea? Că se moare pe capete, mai rău ca în pandemie? Ce caută morga în spatele spitalului? De ce mortalitatea e mai mare acum cu 10 doctori și era mai mică când eram 4 doctori în terapie?

„Morga mobilă a stat până acum 3 săptămâni în spatele spitalului”

Lăsați-mă cu managerul care are alte interese. Ce interese? Nu ține cu spitalul și cu pacienții. Dacă te ocupi de pacienți și pui colegii la treabă deranjezi. De când e șefa actuală, doamna doctorița, au fost cazuri în care pacienții intubați rămâneau intubați unde nu aveam persoane care să-i îngrijească, nu aveam monitoare. Pacienții erau intubați suplimentar într-un raport de gardă pe medicală, nu cred că figurau pe ATI.", a afirmat Voicu.

DOCUMENT | De ce au murit, de fapt, pacienții de la Spitalul Pantelimon

Din primele date ale controlului și din documentele medicale rezultă faptul că pacienții decedați la Sf Pantelimon erau în stare foarte gravă, iar moartea a survenit ca urmare a cedării organismului, nu în urma administrării incorecte a unui medicament.

Acuzațiile privind administrarea incorectă a medicamentelor ar fi fost făcute de către fosta șefă ATI - Elena Voicu, de la Spitalul Pantelimon, dar, cel puțin deocamdată, acestea nu se verifică.

Managerul de la Pantelimon: Sunt decese care nu au putut fi evitate

Managerul Spitalului Pantelimon din București, Bogdan Socea, spune că, din analiza preliminară, nu există date care să ateste o viciere a tratamentului în secția de Terapie Intensivă și că au fost „decese care nu au putut fi evitate”.

„Până în momentul de față, din analiza preliminară, nu s-au constatat date care să ateste o viciere a tratamentului în secția de Terapie Intensivă. De asemenea, nu au fost sesizări anterioare la niciunul dintre organisme, nici la comisiile spitalului cu privire la posibile nereguli în Secția ATI.

Suntem foarte preocupați de siguranța pacientului și pacienții sunt tratați la noi în siguranță. Medicii ATI, ca toți medicii spitalului, depun toate eforturile pentru a reuși în fiecare caz în parte. Tratăm fiecare bolnav în parte”, spune Managerul Spitalului Pantelimon din București, Bogdan Socea.

Alexandru Rafila dă primele date după acuzațiile privind un 'val de decese' la 'Pantelimon': Care a fost mortalitatea în ultimii ani, în unitatea medicală

Ce spune Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, vineri, după ce a stat de vorbă cu personalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon, în urma valului de decese de la unitatea medicală, că mortalitatea în unitatea medicală a fost în ultimul an de 3,5 decese zilnic, precizând că nu sunt până în momentul de față elemente care să susțină aceste acuzații.

„Corpul de control al ministrului Sănătății este de dimineața aici, se iau note de informare din partea personalului care lucrează în secția ATI și se lucrează și împreună cu comisia de investigație internă a spitalului, care e formată din profesioniști din spital și bineînțeles Colegiul Medicilor.

Nu sunt până în momentul de față elemente care să susțină aceste acuzații, dar asta nu înseamnă că nu mergem în continuare cu investigația”, a declarat Alexandru Rafila.

Scandalul a izbucnit după ce un asistent medical de la Spitalul Sf. Pantelimon din București a reclamat decesul suspect a aproape 17 pacienți, într-o perioadă scurtă de timp, după ce le-ar fi fost administrate doze neconforme de tratament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.