Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO + FOTO EXCLUSIV Imaginile care nu au fost difuzate de la înmormântarea ÎPS Pimen

înmormântare ÎPS Pimen

Arhiepiscopul Rădăuţilor și Sucevei, ÎPS Pimen, a fost condus vineri pe ultimul drum. Acesta a murit la vârsta de 90 de ani, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Sute de credincioși l-au condus pe ultimul drum.

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a încetat din viaţa, miercuri, în secţia ATI a Institutului Matei Balş din Capitală, din cauza coronavirusului.

Citește și: Violeta Alexandru aruncă bomba! Adio contractelor bănoase obținute de subcontractori. Muncitorii români vor avea alte beneficii în Germania

Acesta s-a stins după ce a stat o lună în spital.

Arhiepiscopul a fost înmormântat vineri. Sute de creştini care au mers să îşi ia rămas bun de la ÎPS Pimen. Aceștia au fost nevoiți să respecte măsuri speciale de protecţie.

Citește și: Noile reguli anunțate de Marcel Vela pentru perioada stării de alertă. Câte persoane pot sta în aceiași încăpere

După slujba de la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, unde au asistat sute de credincioși și oficialii județului, cortegiul funerar s-a deplasat la Putna, la aproximativ 80 de kilometri distanță. La Sihăstria Putnei, trupul neînsuflețit al ”Părintelui Bucovinei”, cum i-a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, a fost depus în mormântul pe care el însuși și l-a săpat, în urmă cu mulți ani.

Localnicii au cântat din bucium, iar din boxe s-a auzit Balada lui Ciprian Porumbescu, așa cum i-a fost dorința înaltului ierarh. Absolut toți credincioșii, fie că au fost cei de la Catedrala Arhiepiscopală, fie că au fost cei de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, au respectat distanțarea socială, iar cei mai mulți au purtat măști.

Citește și: Răsturnare de situație! Marcel Ciolacu și-a scris demisia în alb din conducerea PSD. Care este motivul

Pe drumul dintre Suceava și Putna, mii de oameni, copii, tineri și bătrâni, au ieșit pentru a-i aduce o floare celui căruia le-a fost păstor timp de aproape 3 decenii. Sute de suceveni au îmbrăcat costumul popular ca să își ia rămas bun de la vlădica lor. În fiecare localitate, autoritățile locale, angajații instituțiilor, de la Ambulanță la Pompieri și Poliție au ieșit în stradă și au aplaudat ori au pornit sirenele de la mașini la trecerea cortegiului funerar.

Toți primarii și preoții din județ au fost la slujba de înmormântare. Mulți preoți din alte județe ale țării au bătut sute de kilometri pentru a-l conduce pe ultimul drum pe ierarhul care a intrat în istorie după ce l-a invitat pe Regele Mihai ca să revină în țară, în 1992.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! I-a fost luată Insula Belina și Brațul Pavel. Au revenit în administrarea Apelor Române

ÎPS Pimen a stat timp de 29 de ani în fruntea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.