Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Furtuni dezastruoase în California: 17 morți; un copil de cinci ani, dat dispărut

blacknews.ro
furtuna grecia

Ploile torenţiale care afectează în continuare California au făcut deja 17 morţi şi au dus la dispariţia unui copil de cinci ani, autorităţile fiind nevoite să ordone evacuarea a numeroase regiuni, informează AFP.

Ploile torenţiale care au căzut în ultimele două zile pe solul deja saturat de apă au provocat pene extinse de curent, numeroase indundaţii, au dezrădăcinat arbori şi au blocat rute importante, iar viiturile au pus în pericol conducătorii auto, potrivit Agerpres.

Furtunile repetate care s-au abătut asupra acestui stat din vestul Statelor Unite au dus la 17 decese în ultimele săptămâni, ''mai multe decât în incendiile de vegetaţie din ultimii doi ani'', a precizat biroul guvernatorului Gavin Newsom într-un comunicat.

Newsom a precizat că cel puţin 34.000 de persoane au fost nevoită să-şi părăsească domiciliul.

''Necazurile noastre nu s-au terminat. Ne aşteptăm ca furtunile să continue cel puţin până pe 18 ianuarie'', a declarat guvernatorul. ''Până în prezent, au fost confirmate 17 decese. Subliniez că în mod tragic numărul deceselor e posibil să crească''.

În oraşul Paso Robles, situat la jumătatea distanţei dintre Los Angeles şi San Francisco, un băieţel de cinci ani a fost luat luni de apele învolburate şi este dat dispărut, potrivit unui comunicat al biroului şerifului.

Autovehiculul în care se afla împreună cu mama sa a fost surprins de o viitură. Mama băieţelului a fost salvată de un vecin. Autorităţile au suspendat căutările luni după-amiază din cauza condiţiilor meteorologice.

În oraşul Bakersfield, din centrul statului, doi conducători auto au murit după ce un arbore s-a prăbuşit pe şosea, potrivit Los Angeles Times.

Marţi, circa 110.000 de familii şi sedii de firme au rămas fără electricitate, potrivit site-ului de specialitate PowerOutage.

Potrivit serviciului meteorologic american (NWS), după o scurt răgaz marţi seară, o nouă furtună este prognozată să se abată miercuri asupra Californiei, care va aduce până la 18 cm cubi de precipitaţii în nordul statului.

California se confruntă în prezent ''cu asalturi interminabile ale unor râuri atmosferice'', un fenomen care nu s-a mai produs din 2005, potrivit NWS. Aceste ''râuri în cer'', care se formează datorită vaporilor de apă de la tropice, deplasându-se apoi şi deversând cantităţi importante de apă pe coasta vestică a Statelor Unite, se produc doar rareori cu o frecvenţă atât de mare.

La nord de Los Angeles, în apropiere de Santa Barbara, oraşul de coastă Montecito, unde îşi au reşedinţa numeroase celebrităţi printre care prinţul Harry şi Meghan Markle, a fost vizat luni de un ordin de evacuare, care a încetat marţi după-amiază.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.