Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO George Simion anunță cel mai important proiect politic din istoria recentă: Ne adresăm inclusiv personalităţilor. E timpul să strângem cu toţii rândurile

captură facebook
George Simion

George Simion, preşedintele AUR, a declarat, miercuri, că a identificat 50 de formaţiuni care "îmbrăţişează" valorile suveraniste şi patriotice, menţionând că se află în tratative şi cu parlamentari din actuala legislatură, pentru a se alătura ca independenţi la acest pol politic.

"În total, sunt 50 de formaţiuni identificate de noi, îmbrăţişând valorile suveraniste şi valorile patriotice. Ne adresăm tuturor, ne adresăm inclusiv personalităţilor. Mai sunt partide unde există mai multe curente sau divergenţe la nivelul conducerilor, discutăm şi purtăm tratative, zi de zi, cu partide sau cu diferite aripi din partide, inclusiv cu parlamentari din actuala legislatură, pentru a se alătura, ca independenţi, la acest pol. Îi dorim pe toţi alături de noi, nu vom avea o atitudine de superioritate şi vom discuta chiar cu fiecare parlamentar, cu fiecare partid, cu fiecare facţiune, chiar şi societate civilă, asociaţii fundaţii. E timpul să strângem cu toţii rândurile", a precizat Simion la o conferinţă de presă, întrebat pe această temă.

Chestionat cu privire la faptul că încearcă să racoleze parlamentari, deşi s-a pronunţat împotriva traseismului politic, Simion a spus că sunt iniţiative ale AUR împotriva acestei practici politice depuse în Parlament, adăugând că toată lumea este binevenită "în lupta cu duşmanul comun PSD - PNL", pentru a ajunge la guvernare şi a "reformata" viaţa politică românească.

"Avem iniţiative depuse la Parlament împotriva traseismului politic la nivelul parlamentarilor. Este absolut ilogic ce se întâmplă în acest moment, consilierii locali îşi pierd mandatul dacă părăsesc formaţiunea. Nu acelaşi lucru se întâmplă cu parlamentarii. Ne opunem acestui fenomen care trebuie schimbat şi poate fi schimbat dacă ar exista voinţă politică, partidele de tip balama au fost create şi încearcă să fie împotriva voinţei poporului. E foarte ilogic ce se întâmplă în Parlamentul României", a afirmat Simion.

El a spus că "toată lumea este binevenită în lupta cu duşmanul comun PSD - PNL".

"După aceea putem reformata, cu adevărat, viaţa publică românească, pentru că atât timp cât iniţiativa noastră de a alege primari în două tururi de scrutin a fost respinsă, nu poţi avea democraţie la nivelul comunităţilor locale. De aceea trebuie să ne dăm mâna toţi cei care nu suntem PNL - PSD, partidul unic, să luăm guvernarea şi în primele luni de guvernare să schimbăm, de exemplu, legea legată de traseismul politic, legea legată de alegerea primarilor în două tururi, să adoptăm confiscarea averilor ilicite şi să putem reforma instituţional statul român, de la reformă administrativ-teritorială până la debirocratizare şi digitalizare, pe un set de valori comune", a conchis Simion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.