Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Guvernul a început RESTRUCTURĂRILE: De la Muncă și Transporturi s-au tăiat 215 posturi

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban

Guvernul a redus, prin mai multe hotărâri adoptate marți, posturile de la Ministerul Transporturilor de la 721 la 584, a anunțat Ionel Dancă la finalul ședinței. Totodată, numărul de angajați a fost redus la Ministerul Muncii de la 424 la 346.

"Astăzi în ședința de Guvern au fost adoptate câteva hotărâri de Guvern pentru reorganizarea unor Ministere, în continuarea demersului actualului Guvern de restructurare a aparatului public central. După reducerea numărului de minister, așa cum am promis, vom veni cu proiecte de reorganizare a ministerelor respective în urma comasării lor, pentru reducerea funcțiilor de demnitate publică și a funcțiilor de conducere, astfel încât să eliminăm sinecurile politice de la nivelul unor ministere", a declarat șeful Cancelariei Guvernului, Ionel Dancă, marți, la finalul ședinței Executivului.

Citește și: `Băi talent: nu-ți e rușine!`Fostul ministru al Educației în guvernul Boc a jignit grav un geniu al muzicii românești

Acesta a precizat că la Ministerul Comunicațiilor și Transporturilor numărul de posturi a fost redus de la 721 de persoane, la 584, prin comasarea direcțiilor și a reducerii numărului de secretari de stat.

"Astfel, la Ministerul Comunicațiilor și Transporturilor, prin hotărârea de Guvern adoptată astăzi, numărul de direcții din cadrul Ministerului, dacă înainte erau două Ministere Transporturi și Comunicații cu 21 de direcții, în urma comasării au rezultat 14 direcții, iar din 6 direcții generale au rezultat 3 direcții generale. La nivelul funcțiilor de demnitate publică, din 9 secretari de stat au rămas 6. Ca număr de posturi noul Minister al Comunicațiilor și Transporturilor are o reducere a numărului de posturi de la 721 la 584 de persoane", a precizat Dancă.

Citește și: S-a votat! Marcel Ciolacu a comunicat

În ceea ce privește Ministerul Muncii, prin hotărâre de Guvern, se reduce numărul de posturi de la 424 de persoane la 346.

"La Ministerul Muncii și Protecției Sociale, de asemenea vorbim de o reducere a numărului de posturi de la 424 de persoane la 346, o reducere cu 21% a numărului de posturi, ceea ce înseamnă o economie de aproape 9 milioane de lei în cheltuielile de personal ale acestui Minister", a mai precizat Dancă.

Citește și: Se bat cap in cap! A refuzat propunerea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.