Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - HAOS în Kazahstan! Proteste VIOLENTE: Parchetul a fost INCENDIAT, iar poliția a intervenit în forță; mașinile sunt INCENDIATE

kazahstan, proteste

Protestatarii din Kazahstan au început să se lupte cu poliția în zona centrală a orașului Almaty. Protestatarii au încercat să treacă prin curți spre strada Baitursynov. Poliția a început să folosească mijloace speciale împotriva lor. Au fost trase inclusiv grenade asomatoare. Protestele vin în contextul în care în această dimineață guvernul Kazahstanului a fost demis.

Potrivit presei, un polițist a fost rănit în timpul confruntărilor. "Un polițist stă întins pe o targă, ținând o mască de gaz în mâini. Ochii sunt închiși, dar pare să fie conștient și își mișcă buzele", transmit agențiile de presă internaționale.

De asemenea, cladărea Parchetului din oraș a fost incendiată, iar în zona Parlamentului local se aud împușcături și grenade.

Martorii oculari spun că aproximativ o duzină de camioane militare au mers de pe strada Shevchenko spre Baitursynov. Ei aduc cutii cu grenade flash-bang.

Biroul comandantului din Almaty a raportat că o operațiune pentru asigurarea ordinii și a legii continuă în centrul orașului, iar locuitorii orașului sunt rugați să se abțină de la mers pe jos. „În legătură cu continuarea operațiunii de asigurare a ordinii publice și a luptei împotriva extremismului, le cerem proprietarilor de mașini să-și planifice traseele ocolind strada Tole Bi, bulevardele Raiymbek și Abay, precum și centrul orașului”, a spus comandantul. a spus.

Anterior, oficialitățile au spus că situația din oraș a fost luată sub control, în prezent instigatorii revoltelor fiind identificați și reținuți. Între timp, utilizatorii rețelelor de socializare postează fotografii și videoclipuri cu protestele în masă în desfășurare în oraș.

Mitingurile împotriva creșterii prețurilor la gazul lichefiat au început în Kazahstan pe 2 ianuarie la Zhanaozen (un oraș din regiunea Mangistau, în vestul țării). Apoi au escaladat în proteste masive în toată țara, cu cereri economice și politice. Pe 4 ianuarie, protestatarii s-au ciocnit cu oficialii de securitate în orașul Almaty.

Președintele țării, Kassym-Jomart Tokayev, a introdus stare de urgență în regiunile Almaty, Mangistau și Almaty pentru perioada până pe 19 ianuarie și un stațion de acces, care va funcționa între orele 23:00 și 07:00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.