Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Și vaccinarea cu DOZA 3 e un EȘEC: doar românii cu comorbidități se înghesuie, conform șefului CNCAV

Guvernul Romaniei
Valeriu Gheorghita

Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat că aproape 230.000 de români s-au vaccinat cu doza 3. Cei mai mulți sunt reprezentanți ai categoriilor vulnerabile, a explicat șeful campaniei de vaccinare din România. Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a anunțat că aproape 230.000 de români s-au vaccinat anti-COVID cu doza 3.

Potrivit statisticilor, până în prezent cu doza 3 s-au vaccinat 228.865 de persoane. Peste jumătate dintre acestea (52,3%) sunt categorii vulnerabile, persoane peste 65 de ani, cu afecțiuni cronice și internate în centre sociale. Aproape 30% (29,7%) sunt din personalul medico-sanitar și doar 4,1% sunt angajați din învățământ. Restul (21,9%) reprezintă persoane din diferite domenii de activitate. Valeriu Gheorghiță a mai spus că în curând se va lua o decizie privind doza 3 în cazul persoanelor vaccinate cu Johnson&Johnson.

Citește și: VIDEO Valeriu Gheorghiță anunță că românii de peste 80 de ani NU vor să se vaccineze: Este inacceptabil să avem peste 330 de decese

„Din ceea ce știm compania Johnson&Johnson a depus deja la FDA datele din studiile efectuate pentru obținerea autorizării pentru doza booster tot cu vaccinul de la Johnson&Johnson. Se așteaptă că la jumătatea lunii octombrie să se facă o recomandare din partea comisiei de experți pe această doză Booster. Cu siguranță în perioada următoare și Agenția Europeană a Medicamentului va primi aceste date științifice și vom avea cu siguranță recomandări în acest sens care vizează persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson”, a explicat Gheorghiță.

În România, peste 840.000 de persoane sunt vaccinate cu serul Johnson&Johnson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.