Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Imagini extrem de spectaculoase: s-a deschis un tronson de pe noua Centură a Capitalei

centura capitalei

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță deschiderea circulației pe încă un tronson al Autostrăzii de Centură București. Grindeanu arată că în cursul anului 2024 vor mai fi deschise alte două tronsoane, dar a ținut să precizeze că nu este deloc mulțumit de modul în care decurg lucrările la Lotul 3 și i-a cerut constructorului să se mobilizeze exemplar.

”S-a deschis circulația pe încă 8,7 km ai Autostrăzii de Centură București!

Se realizează astfel legătura rutieră la profil de autostradă între DN5 (Jilava/1 Decembrie) și DN6 (Bragadiru/Cornetu) pe semi-inelul sudic al A0.

2023 se încheie cu deschiderea parțială a circulației pe Lotul 2 A0 Sud, unde lucrările sunt la un stadiu fizic de 98%.

Imediat după sărbători, în funcție de condițiile meteorologice, constructorul turc va relua execuția, astfel încât să finalizeze tot Lotul 2 (16,3 km), între Vidra și Bragadiru dar și Lotul 1 (16,9 km), între Glina și Vidra-ajuns și el la un stadiu fizic de 81%.

Vreau ca, până la jumătatea lui 2024, să se circule pe autostradă între A2 și DN6 (33,23 km), iar- din toamnă- între A1 și A2 (51,19 km).

Probleme la Lotul 3

Constructorul grec de pe Lotul 3 trebuie să înțeleagă la rândul său acest lucru și să se mobilizeze exemplar pentru finalizare lucrărilor pe cei 17,96 de km ai A0 Sud, dintre Bragadiru- Joița. Progresul fizic de doar 56% înregistrat acum de acest constructor nu este satisfăcător!

Valoarea celor 3 contracte pentru proiectarea și construcția A0 Sud (finanțate din Fonduri Europene Nerambursabile) este de 2,46 miliarde lei (fără TVA), iar CNAIR și-a respectat toate angajamentele financiare față de constructori.”, scrie Sorin Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.