Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Imagini spectaculoase: A fost inaugurat noul port turistic din Jurilovca

Facebook
Port Jurilovca

Primăria Jurilovca a anunţat că noul port turistic din localitatea de pe malul lagunei Razim-Sinoe a fost inaugurat sâmbătă, cu un spectacol complex, care a culminat cu un show de drone de şapte minute.

„La spectacol au contribuit şi un grup de ghizi şi copii din Jurilovca, aceştia însoţind bărcile vâslind în caiace. Show-ul cu peste 200 de drone a fost conceput de ERK-C şi a fost pus în scenă de Evsky Show, singura firmă din România responsabilă pentru aceste spectaculoase spectacole aeriene.Muzica a fost special compusă de Nicu Alifantis, care a venit în luna mai la Jurilovca, unde a colaborat cu Juraveli, unul dintre corurile comunităţii locale. De altfel, Nicu Alfantis, care în acest an serbează 50 de ani de activitate, a fost prezent pe scena din Jurilovca şi a delectat publicul cu celebrele şi frumoasele lui melodii”, precizează Primăria Jurilovca, într-un comunicat de presă, conform News.ro.

Pe scenă au mai urcat şi Radu Captari, Nicolae Voiculeţ, formaţia Millenium din Chişinău, Olga Alixei, Valentina Grigore.

De asemenea, nu au lipsit ansamblurile locale Juraveli, Reabinuska, Sfitilina, nici copiii din Jurilovca, ei fiind de altfel cei care au deschis spectacolul cu o serie de melodii şi dansuri tradiţionale.

„Zona meşteşugarilor locali a fost, de asemenea bine reprezentată la evenimentul de inaugurare a noului port turistic, al cărui spaţiu generos a permis ca o zona uriaşă să fie alocată obiectelor, dar şi preparatelor tradiţionale. A fost borş pescăresc, a fost storceag, au fost scoici şi peşti pe plită, plăcinte şi baclavale, gözleme, cafea turcească la nisip, limonadă cu miere locală”, a mai precizat sursa citată.

La acest eveniment, primarul din Jurilovca, Eugen Ion, a venit de pe apă şi a coborât din prima barcă ce a acostat în mod oficial în noul port.

Organizatorii au precizat că la acest eveniment au fost prezente peste 30.000 de persoane.

Noul port turistic din Jurilovca are o capacitate de 180 de locuri de acostare, împărţite într-o zonă pentru pescari şi una pentru turişti şi locuitorii zonei.

Investiţia finală se ridică la 19.429.030 de lei, fiind cea mai mare investiţie în infrastructură din fonduri europene, realizată până acum în comuna Jurilovca, a mai precizat Primăria.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.