Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Imagini spectaculoase: vulcanul Kilauea a erupt din nou

vulcan

Vulcanul Kilauea din Hawaii a început să erupă duminică după-amiază, curgerile de lavă fiind în prezent limitate la zona craterului, a anunţat Institutul Geologic al SUA (USGS), potrivit Reuters, informează News.ro.

Imaginile surprinse de o cameră web arată fisuri la baza craterului vulcanului care generează fluxuri de lavă la suprafaţa fundului craterului.

Agenţia de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Hawaii a scris pe X, platforma de socializare cunoscută anterior sub numele de Twitter, că erupţia "nu reprezintă o ameninţare de lavă pentru comunităţi", deşi particulele şi gazele vulcanice pot crea probleme respiratorii pentru persoanele expuse.

Erupţia a fost precedată de o perioadă de seismicitate puternică şi de "ridicarea rapidă" a vârfului, potrivit USGS. Agenţia a ridicat codul de culoare pentru aviaţie al Kilauea de la portocaliu la roşu, în timp ce evaluează erupţia, iar alerta vulcanică a trecut de la supraveghere la avertizare.

Situat într-o zonă închisă a Parcului Naţional al Vulcanilor din Hawaii, Kilauea este unul dintre cei mai activi vulcani din lume. În 2019, o serie de cutremure şi o erupţie majoră la Kilauea au dus la distrugerea a sute de case şi afaceri.

Vulcanul a mai erupt în lunile ianuarie şi iunie ale acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.