Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO IMAGINI TERIBILE de pe țărmul Mării Caspice: Aproape 300 de foci au fost răpuse de o boală misterioasă

focă

Cel puţin 272 de foci dintr-o specie ameninţată cu dispariţia au fost descoperite moarte în ultimele zile pe mai multe plaje de la Marea Caspică de pe teritoriul republicii ruse Daghestan, au indicat vineri autorităţile locale, informează AFP.

''Nu este exclus să descoperim şi altele'', a afirmat pentru AFP biroul de presă al Agenţiei Federale Ruse pentru Pescuit în Caucazul de Nord, care precizează că rămăşiţele au fost descoperite în perioada 6-10 decembrie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Vasile Dîncu: ‘Există posibilitatea unui Guvern minoritar sau să propunem un premier PSD cu un Guvern de uniune națională’

Mai multe expertize sunt în curs de desfăşurare pentru a determina cauza masacrului, potrivit aceleiaşi surse. O echipă de cercetători de la Moscova a venit la faţa locului pentru a participa la investigaţii.

Moartea focilor ar putea fi legată de ''diverse cauze exterioare'' sau de o ''boală infecţioasă'', au adăugat autorităţile.

Citește și: Noi vești importante! Cu cât ar trebui să crească, până la urmă, alocațiile începând cu noul an

Descoperirile macabre au fost făcute pe mai bine de 100 de kilometri de-a lungul mai multor plaje din Mahacikala, capitala Daghestanului, pe plajele unor comune învecinate şi până la oraşul Derbent, la o distanţă semnificativă în sud.

Imaginile publicate de Agenţia de pescuit rusă înfăţişează mai multe animale moarte eşuate pe ţărm.

Citește și: Fundația Bill și Melinda Gates, donație uriașă de bani pentru dezvoltarea unor vaccinuri mai ieftine împotriva COVID-19

La Marea Caspică, cea mai întinsă mare interioară din lume, au ieşire cinci ţări: Rusia, Iran, Kazahstan, Turkmenistan şi Azerbaidjan.

La începutul secolului al XX-lea trăiau aici peste un milion de foci (Pusa caspica), dintre care astăzi nu au mai rămas decât 68.000 de exemplare adulte, potrivit Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN), care a catalogat această specie ca fiind ''în pericol''.

Citește și: Traian Berbeacenu, anunț de ultimă oră! Decizia cu privire la carantinarea Capitalei

Vânate intens până în vremurile recente, aceste mamifere sunt afectate în prezent în special de poluarea industrială care le provoacă infertilitate.

Potrivit Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), Marea Caspică ''este afectată de o contaminare enormă cu poluanţi proveniţi în urma extracţiei şi rafinării petrolului, de la câmpurile petrolifere offshore, de la deşeurile radioactive provenind de la centralele nucleare şi de la volume enorme de ape reziduale netratate şi de deşeuri industriale''.

Citește și: Video. Curs online cu năbădăi. Profesor: ‘Tu ești avocatul clasei? Păi atunci, ce dracului trăncăni, idioato?’

În plus faţă de poluarea industrială, fauna şi flora unice în lume din această regiune sunt afectate şi de scăderea nivelului mării, provocat de încălzirea globală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.