Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Imagini uluitoare cu erupția vulcanului Kilauea din Hawaii: lava este limitată la regiunea craterului

USGS/Handout via REUTERS
vulcan eruptie kilauea

Vulcanul Kilauea, situat pe Insula Mare din Hawaii, a erupt miercuri dimineaţă, iar fluxurile de lavă sunt limitate pentru moment la perimetrul craterului, a anunţat miercuri Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), potrivit Reuters.

Cea mai recentă erupţie a Kilauea a avut loc în ianuarie, iar activitatea vulcanică s-a prelungit până în luna martie, a precizat USGS. Observatorul vulcanic din Hawaii (HVO), din cadrul USGS, a detectat o lumină intensă pe imaginile surprinse de webcamul din vârful Kilauea miercuri, la ora 4:44 a.m. (14:44 GMT), ceea ce indică o nouă erupţie, potrivit Agerpres.

''Primele faze ale erupţiilor sunt dinamice'', a precizat USGS într-un raport. ''Activitatea este limitată la Halema'uma'u (crater), iar pericolele vor fi reevaluate după ce erupţia se încheie''.

USGS a anunţat că va ridica nivelul de alertă pentru aviaţie în regiunea Kilauea de la portocaliu la roşu pe perioada evaluării erupţiei.

Situat într-o zonă închisă a Hawaii Volcanoes National Park, Kilauea este unul dintre cei mai activi vulcani din lume. În 2019, o serie de seisme şi erupţii majore la Kilauea a provocat distrugerea a sute de locuinţe şi sedii de firme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.