Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - În România se contruiește cea mai mare bază NATO din Europa: va găzdui 10.000 de oameni

baza kogalniceanu

NATO și Guvernul României au început deja lucrările la cea mai mare bază NATO din Europa. Noua bază va fi tot la Mihail Kogălniceanu și va costa peste 2,5 miliarde de euro, urmând a avea o prezență militară constantă de 10.000 de soldați.

Proiectul include piste, platforme pentru armament, hangare pentru  avioanele militare, dar și școli, grădinițe, magazine și chiar un spital, informează Euronews.

Noua bază NATO va deveni asemănătoare cu un oraș și va adăposti, pe lângă cei 10.000 de militari NATO și familiile acestora. În baza militară vor exista grădinițe, școli, un spital, dar și magazine sau parcuri de distracție.
Sursa FOTO: Euronews.rocontent-image

Detalii ale ministrului Apărării

Proiectul de modernizare a Bazei 57 „Mihail Kogălniceanu”, vizează consolidarea infrastructurii aeriene, inclusiv piste de decolare-aterizare, facilități administrative și sociale, zone de depozitare, precum şi mentenanța aeronavelor și se desfășoară în colaborare cu Brigada 101 Aeropurtată a SUA, a spus ministrul în marja Conferinței de Securitate de la München din 2024.

De asemenea, au fost amintite proiectele aflate în desfășurare pentru extinderea Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu”, Câmpia Turzii, în valoare totală de aproape 1,7 miliarde lei (fără TVA), esențiale pentru creșterea sinergiei şi a nivelului de interoperabilitate în cadrul activităților operaționale ale militarilor români şi americani.

„Scopul nostru comun este o regiune stabilă ancorată în comunitatea euro-atlantică, cu state reziliente şi suveranitatea statelor din regiune respectată. Vom continua să lucrăm cu partenerii noștri pentru a identifica toate soluțiile politico-diplomatice şi militare de sprijinire a deciziilor aliate cu privire la importanța strategică a Mării Negre. Obiectivul nostru este menţinerea securității Mării Negre pe agenda NATO“, a concluzionat ministrul Angel Tîlvăr

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.