Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO În sfârșit, NASA își va îndeplini visul de a ajunge pe Marte: Misiunea spațială costă, într-o primă fază, 4 miliarde de dolari

JPL - NASA
Nasa - MARTE

Planurile NASA de a ajunge pe Marte au făcut un mare pas înainte. O comisie independentă a aprobat misiunea de a lua mostre de pe planeta roșie. Bugetul primei faze a misiunii va fi de patru miliarde de dolari, anunță MEDIAFAX.

NASA are deja o primă parte din misiune rezolvată. Roverul Perseverance este pe drum către Marte și va ajunge pe planeta roșie în februarie 2021. El este echipat cu o serie de tuburi pentru mostre care vor fi folosite pentru a colecta pietre şi pământ.

Recuperarea mostrelor va fi aspectul principal din misiunea aprobată. Nu va fi deloc uşor: Agenţia Spaţială Europeană va contribui şi ea pentru că mostrele trebuie pasate de la un rover la altul înainte să fie aduse pe Pământ.

Citește și: Supermarketurile profită! Prețurile au explodat după închiderea piețelor

„Mostrele de pe Marte au potenţialul de a schimba profund felul în care înţelegem originea, evoluţia şi distribuirea vieţii pe Pământ şi în alte locuri din Sistemul Solar. Misiunea de recuperare a mostrelor este una de lungă durată. NASA estimează că următoarea fază a misiuni va fi demarată în a doua parte a deceniului, pentru ca mostrele de pe Marte să ajungă pe Pământ după 2030”, a explicat reprezentantul NASA, Thomas Zurbuchen.

Bugetul primei faze a misiunii va fi de patru miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.