Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Incendii de vegetaţie în Spania: Flăcările au distrus 1.100 de hectare în Catalonia

facebook/ Vlad Pufu
incendii pădure

Trei focare de incendii au transformat în cenuşă pădurile şi tufişurile care acopereau o suprafaţă de 1.100 de hectare din Catalonia, au anunţat pompierii spanioli joi, într-o zi în care valul de caniculă care s-a abătut de curând asupra Spaniei a făcut ca temperaturile să se apropie de valorile lor record din această regiune, informează Reuters.

Incendiile au izbucnit miercuri în apropiere de localităţile Baldomar, Corbera d'Ebre şi Castellar Ribera, a anunţat pe Twitter biroul regional al Departamentului de pompieri. Sute de pompieri au fost trimişi pe teren pentru a stinge flăcările folosind 100 de camioane cu apă şi 12 aeronave, conform Agerpres.

Valul de căldură s-a abătut asupra Spaniei de la sfârşitul săptămânii trecute, fiind cel mai timpuriu fenomen de acest tip înregistrat după anul 1981.

Până pe 5 iunie, suprafaţa distrusă de flăcări a fost în Spania cu 35% mai mică în raport cu aceeaşi perioadă din 2021 şi cea mai mică raportată după 2018.

Totuşi, începând de săptămâna trecută, o combinaţie ce are la bază un ansamblu de trei factori, vremea fierbinte, vânturile puternice şi furtunile însoţite de fulgere, a declanşat producerea mai multor incendii de vegetaţie în întreaga ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.