Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Incendiu de proporții la o clinică de psihiatrie din Japonia: 27 de oameni au murit. Focul ar fi fost pus intenționat

nytimes.com
incendiu japonia

În total 27 de persoane se presupune că au murit vineri, într-un incendiu la un etaj la care se afla o clinică, într-un imobil comercial, în centrul oraşului Osaka, principala metropolă din vestul Japoniei, potrivit pompierilor, relatează AFP.

”Douăzeci şi şapte de persoane sunt în stop cardio-respirator”, a declarat AFP un purtător de cuvânt al pompierilor, folosind o expresie utilizată în Japonia pentru a vorbi despre decese neconfirmate oficial de către un medic, conform news.ro.

O a 28-a persoană, rănită, a fost evacuată.

”Incendiul a fost descoperit la ora (locală) 10.18 (3.18, ora României) la al patrulea nivel al acestui imobil cu opt etaje”, a adăugat purtătorul de cuvânt, precizând că sinistrul a fost stins într-o jumătate de oră.

Aproximativ 70 de vehicule de pompieri se aflau la intervenţie.

Posturi de televiziune difuzau imagini cu zeci de pompieri care acţionau în interiorul şi în faţa acestui imobil îngust de birouri, al cărui etaj sinistrat putea fi identificat din exterior din cauza ferestrelor sparte şi înnegrite.

La etajul devastat de flăcări se afla o clinică psihologică şi îngrijiri generale, potrivit presei locale.

Cauza sinistrului nu a fost stabilită încă şi face obiectul unei anchete, declară AFP Poliţia din Osaka.

Însă, potrivit unei surse din poliţie, citată de postul NHK, ”este posibil ca incendiul să fie criminal, date fiind circumstanţele de la faţa locului”.

O martoră tânără a incendiului a declarat NHK că a văzut o femeie blocată la etajul patru.

”Ea s-a aplecat (pe o fereastră) şi spunea lucruri ca «vă rog, ajutaţi-mă» (...). Părea foarte slăbită. Poate că a inhalat mult fum”, a declarat ea.

”Era mult fum negru (...). Mirosea puternic”, a declarat NHK o femeie de vârstă mijlocie, altă martoră a incendiului.

Osaka, un important centru economic, este al doilea cel mai important oraş din Japonia, după marea regiune Tokyo.

Incendiile sângeroase sunt puţin frecvente în Japonia, care aplică norme de construcţie stricte, iar crimele violente sun de asemenea rare.

În urmă cu un an, un bărbat a fost inculpat de crimă, în urma unui incendiu criminal, în iulie 2019, într-un studio de animaţie la Kyoto (vest), soldat cu 36 de morţi, cea mai sângeroasă crimă comisă în Japonia în ultimele decenii.

În 2008, incendierea criminală a unui magazin de închiriat video din Osaka s-a soldat cu 16 morţi, iar autorul atacului a fost condamnat la moarte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.