Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Incendiu puternic în Parcul Naţional Aberdare din Kenya

basilica.ro
flacari incendiu

Pompierii, serviciile de salvare şi voluntari acţionau luni pentru a stinge un incendiu care face ravagii de sâmbătă în Parcul Naţional Aberdare din Kenya, situat la circa o sută de kilometri nord de capitala Nairobi, relatează AFP.

"Treizeci şi cinci de pompieri cu experienţă au fost trimişi cu elicopterul la locul incendiului", a afirmat luni Rhino Ark, o organizaţie pentru protecţia mediului, pe Twitter.

"Pompierii fac o treabă extraordinară. Deocamdată, totul decurge bine, ei încearcă să controleze flăcările, însă lucrurile nu s-au încheiat", a declarat Adam Mwangi, un responsabil la Rhino Ark, potrivit Agerpres.

"Este un incendiu cauzat de activităţi umane", a adăugat acesta, fără a se pronunţa dacă incendiul a fost declanşat intenţionat.

Autorităţile nu au oferit nicio estimare cu privire la suprafaţa afectată de incendiu.

Parcul, situat în Munţii Aberdare, este cunoscut ca fiind locul în care s-a aflat Elisabeta a II-a în februarie 1952, când a aflat de moartea tătălui ei şi de succesiunea sa la tronul Marii Britanii.

În vârstă de 25 de ani, ea a petrecut noaptea alături de soţul ei, prinţul Philip, la Treetops, un pavilion de observare a vieţii sălbatice, aflat în vârful unui smochin uriaş.

Kenya era pe atunci o colonie britanică. Aberdare este al treilea lanţ muntos ca mărime din ţară, cu un vârf care ajunge la peste 4.000 de metri înălţime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.