Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Incendiul de pe Kilimanjaro continuă pentru a cincea zi: O tabără internaţională de alpinism a fost evacuată

www.cnn.com
incendiu California

Autorităţile din Tanzania au declarat joi că intenţionează să folosească elicoptere pentru a stinge un incendiu pe Muntele Kilimanjaro, care arde de cinci zile, recunoscând totodată că stoparea flăcărilor este mai dificilă decât au crezut iniţial specialiştii locali, informează Reuters.

"Încă luptăm cu focul. E o muncă mai grea decât ne aşteptam iniţial. Provocarea constă în vânturi puternice, iarba şi vegetaţia uscată din zonă", a declarat ministrul tanzanian al Turismului, Hamisi Kigwangalla, pe Twitter, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Anunț de ultim moment al Olguței Vasilescu! ‘PSD a semnat’

"Odată ce vor fi finalizate toate aranjamentele necesare, s-ar putea să începem să folosim elicoptere şi avioane pentru a stinge incendiul", a adăugat el.

O tabără internaţională de alpinişti a fost evacuată în noaptea de miercuri spre joi, a anunţat o agenţie de turism tanzaniană.

"În afara grupului meu elveţian, mai erau alte cinci sau şase grupuri, ai căror membri au fost nevoiţi să îşi strângă corturile la miezul nopţii", a declarat Henning Schmidt, un ghid german specializat în ascensiuni pe cel mai înalt munte al Africii. "Focul se răspândeşte de acum tot mai mult", a adăugat el.

Imaginile din satelit arată o răspândire clară a flăcărilor, iar mai mulţi turişti germani, austrieci şi elveţieni, care escaladau joi muntele Kilimanjaro, au semnalat vânturi puternice şi un strat gros de cenuşă care s-a depus peste corturile lor.

Citește și: Gigi Becali îl desfinţează pe Mirel Rădoi: ‘Ce te mai agăţi? Gata, ai mâncat trei bătăi, la revedere! Asta e!’

"E prea mult fum aici. Ne temem de o intoxicaţie cu monoxid de carbon", a declarat ghidul montan Debbie Bachmann pentru DPA, adăugând că ea şi grupul ei de turişti şi-au oprit ascensiunea pe Kilimanjaro.

Focul a izbucnit duminică şi, potrivit oficialilor tanzanieni, a distrus de atunci cel puţin 28 de kilometri pătraţi de vegetaţie. Aproximativ 500 de persoane încearcă în prezent să stingă flăcările.

Atingând altitudinea de 5.895 de metri, Kilimanjaro este cel mai înalt munte din Africa şi, totodată, una dintre principalele atracţii turistice ale Tanzaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.