Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Inventatorul care A TRANȘAT, pe submarinul său, o jurnalistă, A EVADAT din închisoare, după ce a fost condamnat pe viață: Unde l-au prins trupele speciale

Peter Madsen

Danezul Peter Madsen, condamnat la închisoare pe viaţă după ce a fost găsit vinovat de uciderea jurnalistei suedeze Kim Wall la bordul submarinului său artizanal, a fost arestat marţi, în apropiere de Copenhaga, după ce a reuşit să evadeze din închisoare, ameninţând personalul penitenciarului că are asupra sa o bombă, au declarat autorităţile daneze pentru AFP.

Înconjurat iniţial de poliţie în apropierea închisorii Albertslund, la periferia Copenhagăi, deţinutul a fost reţinut şi ”evacuat” marţi la prânz, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter poliţia daneză, scrie news.ro.

Citește și: Precizare de ultimă oră! Raportare greșită a deceselor

Forţele de ordine au confirmat anterior AFP scurta tentativă de evadare a lui Peter Madsen, în timpul căreia a reuşit să ajungă la câteva sute de metri de penitenciarul în care îşi ispăşeşte pedeapsa.

Potrivit tabloidului danez Ekstra Bladet, evadarea a avut loc la ora locală 10.00 (11.00, ora României).

Citește și: Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Peter Madsen ar fi ameninţat personalul penitenciarului cu un obiect ”asemănător unui pistol” şi a luat un ostatic înainte să evadeze.

Martori declară pentru presa daneză că Madsen conducea o camionetă albă în momentul în care a fost înconjurat de poliţie, la câteva sute de metri distanţă de închisoare.

Citește și: DNA, lovitură cruntă pentru fostul ministru al sănătăţii. Suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie, în contextul comercializării de bunuri de uz medical

El nu a fost arestat imediat.

Înainte de arestare, el a rămas mult timp aşezat pe iarbă, sprijint cu spatele de un rând de arbori, înconjurat de doi poliţişti culcaţi la pământ, cu armele aţintite asupra deţinutului, porivit unor imagini difuzate de presă.

Citește și: Lucia Hossu-Longin îi răspunde lui Alexandru Rafila: Nu este un atac la adresa PSD. Dumneavoastră prin candidatură ați produs deconspirarea numelui

Această îndelungată arestare a avut loc din cauză că fugarul susţinea că are o bombă, potrivit presei.

Peter Madsen, un inventator în vârstă de 49 de ani, a fost condamnat în aprilie 2018 de uciderea jurnalistei Kim Wall, la vârsta de 30 de ani, după ce aceasta a venit să-l intervieveze la bordul submarinului său, în august 2017.

Citește și: Stenograme incendiare din interiorul PNL! Cum și-a executat Nelu Tătaru adversarul local

În timpul procesului, el a recunoscut că a tăiat în părţi trupul neînsufleţit al femeii, după care l-a aruncat în Marea Baltică, însă a spus că tânăra a murit accidental.

Peter Madsen şi-a recunoscut însă pentru prima oară vina luna trecută, într-un documentar difuzat de televiziunea daneză.

Citește și: Precizare de ultimă oră! Raportare greșită a deceselor

”Există numai un singur vinovat şi eu sunt”, a declarat el.

Peter Madsen (49 de ani) a fost condamnat la închisoare pe viaţă în 2018 pentru violarea, torturarea şi uciderea tinerei. Madsen a negat iniţial că a ucis-o pe Wall, dar a recunoscut că i-a tranşat cadavrul şi l-a aruncat în apele mării, în august 2017.

Citește și: Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Jurnalista în vârstă de 30 de ani intenţiona să scrie un articol despre Madsen, submarinul său artizanal şi experimentele sale cu rachete, precum şi despre rivalitatea dintre el şi un alt grup de cercetători spaţiali danezi.

Tânăra a fost văzută în viaţă ultima dată în seara de 10 august 2017, pe submarinul "Nautilus" al lui Madsen, în timp ce pleca din port din capitala daneză. Mai multe părţi din cadavrul ei au fost recuperate ulterior în zona golfului Koge, din apropiere de Copenhaga.

Citește și: DNA, lovitură cruntă pentru fostul ministru al sănătăţii. Suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie, în contextul comercializării de bunuri de uz medical .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.